Voyagers - Vesmírná mise

56%

Zajímavosti 6

  • Když Zac svou výbušnou střelou otevře vnitřní dveře přechodové komory, měla ho síla výbušné dekomprese vymrštit přes přechodovou komoru do vesmíru a zabít ho. Neměl by čas se zachytit tak, jak to udělal, ani by nezůstal při vědomí a nebyl by schopen bojovat tak dlouho, než by byl konečně vyražen z poklopu.
  • Všechny dveře přepážek jsou konstruovány tak, že se "otevírají" směrem ke vzduchovému uzávěru. Měly být konstruovány tak, aby se při jakékoli dekompresi dveře zavřely a zůstaly zavřené, čímž by se poškozená část lodi oddělila od zbytku lodi. Antagonista svými výbušnými náboji z pistole odstřelí nejméně čtvery dveře přepážky, včetně vnitřních dveří do přechodové komory, čímž umožní únik kyslíku uvnitř lodi díky vnitřním dveřím, které se neotevřou kvůli otevření vnějšího poklopu a vypouštění vzduchu do vesmíru.
  • Vnější poklop přechodové komory zůstane otevřený minimálně dvě minuty a dvacet sekund poté, co protivník explozivně otevře poklop vnitřní přechodové komory. Vzduch se velkou rychlostí řítí kolem osob ve zdymadle a rychle snižuje tlak v lodi (o čemž svědčí varování lodi hlásící, že se do lodi uvolňuje nouzový kyslík). To pokračuje dál a dál, zatímco hrdinové tráví spoustu času bojem se Zacem. Ve skutečnosti by se vítr rychle utišil a značná část lodi by se ve velmi krátké době ocitla v silně stlačené atmosféře, což by způsobilo téměř okamžitou ztrátu vědomí u každého, kdo by nezadržoval dech (což Zac zjevně nedělal, protože je slyšet, jak při zápase chrčí a lapá po dechu).
  • Poté, co členové posádky vstoupí do otevřeného vesmírného prostoru, se bez námahy pohybují po lodi. Pohled na hvězdy se otáčí, což naznačuje, že umělé gravitace je dosaženo osovou rotací lodi (loď se každopádně otáčí). Proto by tam muži měli odletět od lodi jako na kolotoči, kdyby se nedrželi zábradlí.
  • Remake rozhlasového seriálu BBC z 80. let "Earthsearch" od Jamese Folleta.
  • Film je považován za futuristickou verzi románu Williama Goldinga Pán much z roku 1954 (1990).