Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

81%
Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

Filmař se zájmem o život v oceánech nás ve svém dokumentu seznámí s tím, jakých zločinů se lidé dopouští na mořských tvorech a odhaluje alarmující světovou korupci.




Recenze: Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

Kinobox.cz
60%

Investigativní forma tématu, o kterém se nedozvíme příliš nad rámec obecného povědomí, je sice pro dokument stejnou prohrou jako Tabriziho narcistická a nesoustředěná megalománie, avšak podobně agresivní přístup skutečně může mnoha divákům otevřít oči - a takových diváků by díky globálně etablovanému Netflixu mohlo být dost na to, aby se o daném problému alespoň začalo více mluvit. Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu tak možná zdaleka nereflektuje své pohnutky s efektivitou Zátoky a přesahující moudrostí a vizí Života na naší planetě, ovšem její existenci přesto plně uznávám a svým způsobem kvituji. Mně samotnému nebylo při sledování dvakrát do zpěvu, a pokud by měl být i takto nevyvážený dokument katalyzátorem možná rozhodující lidské debaty, pak proti tomu nelze nic namítat.


Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
6
Zpracování je průměrné a tvůrcovo vystupování debilní, ale sdělení je naprosto zásadní. Já sám jsem do teď nevěděl, jak závažný ten rybolov je a kam ta lidská vykurvenost sahá. Když vidím, jak velký ten problém je, napadá mě jen, že lidstvo je v prdeli, protože představa, že se lidi semknou a přestanou jíst maso dřív, než bude pozdě, je naivní. Na regulaci těchto věcí by měli být státem (takže lidmi) dotované organizace, jež by se staraly o to, že si vlastní nenažraností nezničíme planetu.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
10
Prostě jinak než 100% se takovým dokumentům nedá udělit. Veganství je cesta, jak zachránit mnohé, ale tady jde i o lhaní, podvody, vraždění lidí, otrokářství, ničení podmořské fauny....žijeme ve světě lží a polopravd :(.
Mikik4444
3 886 bodů
10
Asi je to nesmysl nejíst ryby, ale já navrhuji ať si jí každý chytí sám’ to bude rybářů’ provozovatelé prodejen s rybářským náčiním budou nadšeni

Dodatečné informace

Původní název:
Seaspiracy (více)
  • USA Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu
  • USA Seaspiracy
Premiéra v ČR:
24. 3. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu


Powered byJustWatch