Ahsoka

77%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Vašek.S
Vašek.S
40 bodů
7
Po prvních třech epizodách by se dal děj shrnout do dvaceti minut. Příliš dlouhé pasáže o ničem.
  • Vizuál
  • Zdlouhavé pasáže o ničem
Clegy
24 bodů
9
Toto malo byť filmové pokračovanie Star Wars so silnou ženskou hrdinkou!
misocing
misocing
20 bodů
9
Celkom fajn aj sa teším na pokračovanie.
Ten pivní úchyl
Ten pivní úchyl
16 bodů
8
První dva díly se mi hodně líbí zatím mi to ale spíše přijde jako 5 série Rebels ale vůbec mi to nevadí jsem velice zvědaví jak to bude pokračovat 😅
Lucatielle
Lucatielle
12 bodů
3
Jakožto velký fanoušek animovaných Clone Wars a Rebels jsem s Ahsokou poměrně zklamaná a to jsem ji až do tohoto seriálu měla jako jednu z nejoblíbenějších postav.
V tomto seriálu mi Ahsoka, ale i Hera přijdou oproti Rebels mimo jejich charakter. Ahsoka je tu chladná a nedává najevo žádné svoje emoce (ačkoliv Jediové se učí mimo jiné i jasnou komunikaci, ale k tomu se před svým odchodem z řádu asi nedostala). Nejsem ani velkým fanouškem jejího kostýmu. Nejen že jak na obličeji a tak na jejích montrálech jsou úplně jiné vzory než v předlohách, ale již zmíněné montrály jsou o dost kratší. Ano slyšela jsem o tom, že s delšími by se špatně dělali akční scény, ale většina akčních scén je oblíbená 'přetahovaná' s meči (což je naprosto nerealistická a nebezpečná věc, jakou můžete během šermu udělat, protože jedním pohybem vás oponent může tragicky zranit) a na něco takového snad nějaké 'akční' pohyby dělat ani nemusí.
Hera je tu zase často velice panovačná (ano, její "Jsem generál, udělej tohle a tamto" ačkoliv generálové kolikrát ani takovou pravomoc nemají, přišlo velice otravné). Zde opět musím zkritizovat kostým - vzor na jejích lekku není ve většině scén patrný a stejně jako u Ahsoky jsou velice krátké a její velmi světlé modro-zelené oči mě ještě dlouho budou děsit ve snech.
Ani Shin Hati mě nijak svým výkonem neokouzlila a působí na mě jako snad ten nejvíc obyčejný sithský učedník, jakého jsme zatím viděli. Na druhou stranu se mi líbí její kostým, ale vlasy bych se jí snažila udržet bílé a bez odrostů. Nemyslím si že sithský učedník má vůbec někdy čas si kupovat peroxid a nanášet si jej na hlavu.
Naopak, kdo mi připadá asi nejvíc uvěřitelný v porovnání s Rebels je Sabine (až na to klišé 'rebelské' představení). Její kostým téměř odpovídá předloze a stejně tak i její účes. Její výkony jsou uvěřitelné a je vidět, že herečka ví, koho má hrát.
Nejvíc musím pochválit postavu Baylana Skolla. Jeho výkon je ze všech postav nejvíce uvěřitelný. Jsou na něm znát emoce i zaváhání jak ve tváři tak i v tónu jeho hlasu. Bohužel jeho představitel náš již opustil a tak se brzy nejspíš budeme muset rozloučit i s jeho postavou.
Morgan Elsbeth, ačkoliv jsme ji viděli v jiném SW seriálu, mi stále připadá jako 'kde se vzala, tu se vzala' postava. Jednou říká, že je poslední z Nočních sester, které přežili a jinde zase, že ji učila jedna z posledních Nočních sester. Osobně bych dala přednost, aby se vykašlali na nějaké 'člověk se naučil jejich magii', ale udělali z ní plnohodnotnou Noční sestru, která se narodila na jejich planetě. Jejich make-up není zase tak složité udělat.
A v zatím poslední epizodě se nám představil Thrawn. Který mi osobně svým vzhledem připomíná modrého Elona Muska z roku 2005. A na geniálního taktika, kterým má být, zatím moc nevypadá. Už jen proto, že netrvalo nikomu moc dlouho najít artefakt s přesným vyznačením místa, kde se on sám nachází. To nemohl jít třeba o planetu vedle?
  • Kamera
  • Příjemná atmosféra
  • Baylan Skoll
  • Sabine
  • Kostým Ahsoky
  • Kostým Hery
  • Dialogy
Seky
Seky
9 bodů
8
Tohle není vůbec špatné!!
georgecowley
georgecowley
9 bodů
10
Úplně miluju ty intelektuální zvratky, co píšou ty rádoby odborníci... Jasná desítka, protože čekám na další díl (poslední v řadě) a těším se...
Thrawn98
6 bodů
6
Jako velký fanoušek Clone Wars a postavy Ahsoky musím říct, že seriál spíše zklamal. Technické zpracování je na poměry seriálu sice skvělé, ale příběh je o dost slabší. Celý děj se značně vleče, je zdržován jak zbytečnými podzápletkami tak zbytečnými akčními scénami, které v divákovi většinou nevytváří napětí ani nerozvíjí postavy. Seriál dostatečně nevyužívá jednoho z legendární SW záporáků a příliš nerozvine ani nové postavy. Hodně se zde řeší vztah dvou hlavních postav, ty jsou na začátku v určitém sporu jehož pravá příčina je nám odhalena na konci seriálu, problém je že do té doby se postavy chovají v rozporu s touto příčinou a spíše se chovají jako by k jejich sporu vedlo něco úplně jiného.
  • Technické zpracování, Herecké obsazení
  • Rozvoj postav, Tempo
Donhme1
Donhme1
4 bodů
10
Skvělá atmosféra, klasické Star Wars, určitě doporučuji!