Halston

74%
Halston
Plakát traileru

Ewan McGregor v hlavní roli minisérie, která sleduje hvězdný vzestup a pád prvního slavného amerického módního návrháře. Z dílny Ryana Murphyho. (Netflix)





Recenze: Halston

Kinobox.cz
85%

Halston je povedenou vizuální poctou výjimečnému muži, který toho v životě mnoho dokázal, ale jehož duše byla stejně jako u řady dalších výjimečných umělců plná strachu, nejistoty a úzkosti. Je to civilní příběh, který si na nic nehraje, ale staví na jeho síle a nadčasovosti. Kouzlo mu navíc propůjčuje i úžasná retro nálada, kterou určuje samozřejmě hlavně móda, ale i použitá hudba z 60., 70. a 80. let a skutečné celebrity své doby jako Liza Minnelli, Martha Graham, návrháři Ralf Lauren, Bill Blass, Oscar de la Renta, Anne Klein a mnoho dalších postav, jejichž jména v seriálu zazní.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Halston byl a vlastně stále je legenda módního průmyslu. Bohužel to byl i problémový člověk s vnitřními démony, který dojel na svůj životní styl. Tahle minisérie z dílny Netflixu zachycuje všechny důležité Halstonovi životní milníky a hlavně se ho nesnaží nijak idealizovat. Za tohle dávám palec hore, protože spousta tvůrců se bojí ukázat pravdu. No a teď to hlavní - Ewan McGregor je jako Halston skvělý a opět dokázal, že je pan herec, kterému nedělá problém žádná role. Klaním se a i díky němu je tato série tím čím je.

Dodatečné informace

Původní název:
Halston (více)
  • USA Halston
Premiéra v ČR:
14. 5. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Powered byJustWatch