Addamsova rodina 2

55%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2.5
Možná bylo do věci vypustit tento druhý díl a soustředit se primárně jen na postavu Wednesday, která se jako jediná jeví zajímavým dojmem. Addamsova rodina 2 je totiž v podstatě filmem o ní, ale se zbytečným gulášem okolo, který bylo třeba vypustit. Zachránit to mohla alespoň pěkná animace, ale to se také nestalo.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Ale nee. Addamsova rodina má být prostě morbidní a všude kolem černý humor. Tohle je naprosto obyčejná animovaná road movie s předvídatelným dějem. Jediní, kdo drželi černý prapor této psychorodinky byli Wednesday a Fester. Pár humorných scén by se našlo, ale prostě to není Addamsova rodina.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Addamsova rodina se v roce 2019 vrátila v animované podobě. Při skromném rozpočtu 24 milionů dolarů film v kinech vydělal 203 milionů dolarů, což znamenalo jasnou investici do pokračování a tedy i další příhody Gomeze, Morticie, Wednesday, Pugsleyho a Festera Addamsových. Dvojka se poté vydává směrem road movie, kdy se rodina vydává na dovolenou. Jde ovšem o Addamsovi a tak se pochopitelně nemůže jednat o normální rodinu. A vlastně ve finále dvakrát nestojí za to film vidět. Jednička byla vlastně celkem fajn. Nešlo o nic speciálního, měla ovšem své hravé momenty a i animace vlastně měla své vlastní kouzlo. Dvojka nemá prakticky nic. A přijít zrovna u Addamsovy rodiny se zápletkou o spojování rodinných pout je snad ještě bizardnější než dohromady celá rodina Addamsových. Addamsova rodina 2 navíc bohužel o poznání více cílí na dětské publikum a v součtu jen překvapí tím, jak strašně nevtipná a víceméně infantilní je. Strašný pokles v porovnání se zmíněným prvním dílem, který skutečně měl své momenty. Addamsova rodina 2 v podstatě zahazuje potenciál, který se společně s vyprávěním o téhle podivné rodince nabízí. CGI animace je pořád slušná, Oscar Isaac jako Gomez, Charlize Theron Morticia či Chloë Grace Moretz jako Wednesday jsou za mikrofonem pořád fajn a děti si to celé ve finále nejspíš opět užijí. Po vzoru prvního filmu ovšem chybí absence temného humoru, který k Addamsově rodině vždy tak nějak patřil a velmi pravděpodobně se od něj neobejde chystaný hraný seriál Wednesday od Tima Burtona. Těžko vlastně říct, jakou má v téhle podobě Addamsova rodina budoucnost, protože to celé po druhém filmu působí neskutečně vyčerpaně a některé nápady (očividný odkaz na Carrie) působí skutečně jako by byl někdo v produkci na drogách. A vlastně to kromě té animace a výkony za mikrofonem nepůsobí, že by se někdo dvakrát snažil. Rychle splácané pokračování, které nedosahuje ani kvalit slušného prvního filmu. Sympatický nápad o tom, že se Addamsova rodina vydá ze svého typického prostředí je ve finále využit pro účely záchodového humoru, který má potenciál pobavit skutečně snad jen ty nejmenší ratolesti. U těch nejspíš film vyhraje na plné čáře, rodinný doprovod jen ovšem bude kroutit hlavou. A doufat, že případná trojka bude o poznání stravitelnější......