Chlast

82%
Chlast
Existuje teorie, že bychom se měli rodit s malým množstvím alkoholu v krvi a že mírná podnapilost otevírá naši mysl světu kolem nás, zmenšuje naše problémy a zvyšuje naši kreativitu. Povzbuzeni touto teorií se Martin a jeho tři přátelé, všichni znavení středoškolští učitelé, pustí do experimentu spočívajícího v tom, že si během pracovního dne udržují stálou hladinku. Jestliže Churchill vyhrál druhou světovou válku v alkoholovém oparu, co by pár kapek mohlo znamenat pro ně a jejich studenty? (Film Europe)



Recenze: Chlast

Kinobox.cz
85%

Mnohem pravděpodobněji budete mít na konci projekce chuť dát si někde na baru s přáteli sklenku něčeho ostřejšího (a možná si i trochu zatančit). Zároveň vám ale zůstane kdesi v hlavě vězet malý, ale nezanedbatelný vykřičník, který se bude s každým dalším vypitým panákem připomínat o to hlasitěji... P. S. Dejte Mikkelsenovi už konečně Oscara. Ten chlap by mohl charisma i herecký um prodávat po kilech.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Spojení Mikkelsena a Vinterberga růže přináší. Už jejich předchozí Hon byl takřka dokonalou podívanou a i tentokrát doručily divácky zážitek o kterém se bude dlouho mluvit. Chlast je příběh o krizi, přátelství a chlastu. Jakkoliv se může na začátku jevit, že alkohol je dobrým přítelem, tak opak je pravdou což poznají i hlavní představitelé. Je hrozně jednoduché tomu propadnout a přitom si tvrdit, že nemáte problém. Přesto se Chlast nesnaží moralizovat a ukazovat jen ty stinné stránky. Snaží se nad filmem držet určitý nadhled což dokazuje i závěrečná scéna.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý snímek a partě upjatých skandinávských učitelů, kteří se rozhodnou experimentovat s alkoholem v práce, aby se uvolnili a celkově se jim zlepšil život. Samozřejmě je to blbost a alkoholu propadnou, většině to zničí život a skončí to tak, jak jsem čekal. Oscarový snímek? Nechám na odbornících.. Za mě pěkný film, ve kterém exceluje můj oblíbenec Mads Mikkelsen. Stejně se mi líbil třeba náš film na podobné téma.. Úsměvy smutných mužů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Sice dám čtyři, protože mám pro Vinterberga slabost, ale nemůžu upřít, že jsem trochu zklamaný - asi jsem u film s tak výrazným high conceptem čekal trochu větší souběžnost a navázanost toho, co sleduju.

Dodatečné informace

Původní název:
Druk (více)
  • Dánsko Chlast
  • Dánsko Druk
Premiéra v ČR:
8. 10. 2020
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko
Čeština:
Chlast je dostupný s českými titulky
Kreativní Evropa

Podobné


Powered byJustWatch