Mrs. America

79%
Mrs. America

Mrs. America vypráví skutečný příběh boje za schválení dodatku k Ústavě Spojených států o stejných právech bez ohledu na pohlaví, proti němuž se zformovalo nečekaně silné hnutí odporu v čele s konzervativní aktivistkou a někdejší královnou krásy Phyllis Schlaflyovou v podání dvojnásobné držitelky Oscara Cate Blanchettové. Seriál nahlíží očima žen této éry – jak Schlaflyové, tak i představitelek druhé vlny feministického hnutí Glorie Steinemové, Betty Friedanové, Shirley Chisholmové, Belly Abzugové a Jill Ruckelshausové – na jednu z nejtvrdších bitev v kulturních válkách sedmdesátých let minulého století, která přispěla ke vzniku tzv. morální většiny a navždy změnila politickou scénu. (HBO Europe)





Recenze: Mrs. America

Kinobox.cz
80%

V celém seriálu tak téměř nenajdete spokojenou ženu, všechny jsou nešťastné a frustrované. Což je vlastně i poměrně trefný popis celého seriálu, jedna velká frustrace. Mrs. America, totiž skvěle graduje k finále, ale výbuch se nedostaví. Jen zmar, a to na obou stranách barikády. Veškerý boj jen vyšumí, tak jak se to stalo i v životě.


naineko
naineko
1 532 bodů
10
Neskutečně silný výlet do novodobých dějin. Dobře natočené, exceletně zahrané. Je až neuvěřitelně smutné, jak se historie dokáže točit pořád dokola.

Dodatečné informace

Původní název:
Mrs. America (více)
  • USA Mrs. America
  • USA Paní Amerika
Premiéra v ČR:
31. 8. 2021
Země původu:
USA
Čeština:
Mrs. America je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch