The Beatles: Get Back

89%

Zajímavosti 7

  • Účelem tohoto seriálu bylo částečně přehodnotit nahrávání alba "Get Back", které sice provázely vnitřní třenice, jež byly natolik nepříjemné, že George Harrison dočasně opustil kapelu, ale ve skutečnosti bylo celkově méně vyhrocené a více kooperativní, než se zdálo z předchozího vyobrazení ve filmu Let It Be (1970).
  • V celém dokumentu je slyšet, jak Paul oslovuje Glyna Johnse "Glynis". Jedná se pravděpodobně o vtip v narážce na skutečnost, že Glynovo jméno zní nápadně podobně jako jméno herečky Glynis Johns, která s ním není v žádném příbuzenském vztahu.
  • Mal Evans, manažer a osobní asistent skupiny, byl v roce 1976 zastřelen losangeleskou policií. Předpokládá se, že šlo o "sebevraždu policistou". Evans, který propadl depresi z rozpadajícího se manželství a měl u sebe vzduchovku, se zamkl v pokoji a ve svém domě byl konfrontován policisty (které zavolala jeho znepokojená přítelkyně), kteří zahájili palbu, když odmítl zbraň odložit.
  • První oficiální projekt společnosti Disney s Beatles. Již dříve byl prostřednictvím společnosti ImageMovers Digital a oscarového režiséra Roberta Zemeckise učiněn pokus o remake kultovního animovaného filmu Žlutá ponorka (1968) jako 3D film animovaný počítačovou technikou performance capture. Společnost ImageMovers Digital byla uzavřena na začátku roku 2011.
  • Film má být uveden do kin v roce 2020 u příležitosti 50. výročí vydání filmu Let It Be (1970) a jeho doprovodného alba. Celosvětová pandemie COVID-19 si vynutila posunutí data premiéry na rok 2021. Film byl následně přepracován na třídílnou minisérii a uveden na Disney+.
  • Film využívá stejné technologie, které sir Peter Jackson použil poprvé ve filmu They Shall Not Grow Old (2018) a později při restaurování trilogie Pán prstenů.
  • Producenti přesvědčili společnost Disney, aby na rozdíl od většiny původních filmů Disney+ povolila v dokumentu používat vulgární výrazy. Sir Peter Jackson to zdůvodnil takto: "Beatles jsou skotští chlapci a volně nadávají, ale ne agresivním nebo sexuálním způsobem.".