Planeta Praha

77%
Planeta Praha

Dobrodružnou cestu a seznámení se s „obyvateli“ Prahy, které lidé doposud přehlíželi, slibují autoři nového a jedinečného celovečerního dokumentu Planeta Praha se zvířecími hrdiny v hlavní roli.  Celkem dva roky sledovali filmaři v rušné metropoli často na dohled památek život v „pražské divočině“. Petřín, břehy Vltavy, Karlův most či park Stromovka, ale i odlehlé periferie jsou ve filmu zachyceny jako domovy mnoha rozmanitých živočichů. Příroda Prahy je mnohem bohatší, než si lze představit, ukazuje nový unikátní dokument od tvůrců úspěšného filmu Planeta Česko. Komentář k filmu Planeta Praha namluvil herec Jiří Macháček, snímek do kin vstoupí 28. července. (4press)



kknk2
kknk2
2 949 bodů
8
Téma „město jako ekosystém“ je pro mě opravdu fascinující a důležité a to i v české tvorbě, kterou obecně nevyhledávám. Nicméně jsem udělala výjimku a vyplatilo se to. Planeta Praha je příjemný dokument, který dokáže ovlivnit vnímání toho, co si myslíme, že dobře známe. Sledovat hlavní město z tak netradičního úhlu pohledu bylo krásné a někdy vážně překvapivé. 75 %
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Film postavený na pro mnohé asi překvapivé tezi, že kvůli zemědělsky nebývale zglajchšaltované krajině je kromě různých chráněných krajinných oblastí nejpestřejší a nejzajímavější příroda ve městech. Ať už tu, jako třeba plch, byli odjakživa a město kolem nich narostlo, nebo jako slípka zelenonohá využili možnosti a vzdali se zimního migrování, případně se do města stáhli z okolí jako mufloni do areálu krčské nemocnice. Filmařsky je to srovnatelné se standardem přírodovědných dokumentů BBC, ale po této stránce nijak objevné. Nicméně snad to má potenciál ukázat lidem městskou divočinu, inspirovat je, aby sami objevovali a aby zbytečně neškodilli.
retbox
retbox
53 bodů
9
Úžasná kamera, neotřelé záběry a lehce humorný mluvený doprovod vytvářejí parádní pohled na známou i neznámou faunu hlavního města.

Dodatečné informace

Původní název:
Planeta Praha (více)
  • Česká republika Planeta Praha
Premiéra v ČR:
4. 8. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch