Zešílet

67%

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
Kinobox.cz
65%

Zešílet je sebevědomým debutem na poli hraného filmu, kterému při snaze o společensky relevantní výpověď chybí přesvědčivost a soustředění. Na jiných úrovních naopak přeskakování mezi dvěma zdánlivými protipóly, autenticitou a stylizovanou absurditou, přispívá k vytvoření nezvyklého diváckého zážitku. Zešílet je těžké jednoznačně uchopit a interpretovat. I tak, hlavně díky uvěřitelně napsané i zahrané hlavní postavě, zůstává nad průměrem.

F
Filmpress.sk

Aj keď označenie filmová monodráma je len veľmi provizórnym označením žánru, frekventovanom viac v divadle, sme v prípade hraného debutu Zošalieť renomovanej dokumentaristky Zuzany Piussi snáď bližšie k uchopeniu toho, čo tento zaujímavý a prekvapujúco dôkladný film ponúka.

Č
ČT art

Julia Pátá 12. 4. 2023 4 min Dá se žít v systému, jenž nenabízí pomoc v krajních situacích, a nepřijít o zdravý rozum? Jak ukazuje celovečerní hraný debut režisérky Zuzany Piussi, jedinou možnou cestou ze spárů šílenosti je smíření se s faktem nefunkčních institucí. Sociální satira Zešílet je neotřelým, odvážným a feministickým pokusem o zachycení života v postupně se rozpadající realitě.