The Rolling Stones: Start Me Up

?

Zajímavosti 3

  • Základní podoba tohoto videa vznikla v důsledku toho, že bylo natáčeno ve spěchu a s omezenými prostředky. Režisér Michael Lindsay-Hogg měl na natáčení pouze jeden den. Najal si scénu v malém newyorském divadle, ale neměl čas zapojit scénografy. Videoklip byl natočen na černém pozadí s malým filmovým štábem a vzhledem k nedostatku místa byly použity pouze střední a detailní záběry. Natáčení bylo dokončeno odpoledne. Navzdory kvalitě se stal jedním z nejzapamatovatelnějších videoklipů kapely.
  • Samotná píseň vznikla z vyřazené skladby Never Stop, která byla nahrána před několika lety, ale nikdy nebyla dokončena. Při poslechu starých demokazet, na kterých kapela počátkem roku 1981 hledala inspiraci pro materiál na album "Tattoo You", se jí zalíbil kytarový riff Keitha Richardse z této písně, ale ne text. Píseň přepsali, ale kytarový riff si ponechali. Výsledný singl se po vydání v srpnu 1981 stal značným celosvětovým hitem a ve většině zemí, kde byl vydán, se dostal do první desítky.
  • V polovině 90. let zaplatila společnost Microsoft nahrávací společnosti kapely 3 miliony dolarů za použití písně v rámci reklamní kampaně na systém Windows 95.