War of the Worlds

62%
War of the Worlds
War of the Worlds
Když astronomové zachytí vysílání z jiné galaxie, jedná se o jasný důkaz jiného inteligentního života ve vesmíru. Celé lidstvo čeká na další kontakt s novým světem. Nemusí však čekat dlouho, protože Země je napadena touto novou civilizací.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
0.5
Tento anglo-francouzský seriál o útoku mimozemšťanů na Zemi se prezentuje jako reimaginace klasiky H.G. Wellse a to ve stylu seriálu 'Živí mrtví' (2010- ) odehrávající se ve Francii. Nejedná se tedy o seriálovou verzi dle původního románu H.G. Wellse, ani o žádný remake či snad nějakou předělávku. Tvůrci si vymysleli zcela nový příběh, čímž má s tím původním pramálo společného. Budiž tedy záhadou jaký má smysl se H.G. Wellesem ohánět. Kvůli inspiraci? No to by mohl být uveden každý snímek, jako třeba 'Den nezávislosti' (1996). A jak známo, není. Stejně tak je záhada, jaký smysl tento seriál vlastně má. První část začíná jako každý katastrofický film o asteroidech. Útok mimozemšťanů je uspokojivý a vzniklá typicky lidská panika je doslova ukázkovým varovným příkladem. Ale to je asi tak vše. Následující části jsou naprosto bez děje, zážitku a nějaké žánrové inovace. Vyobrazený svět je postapokalyptický a tak se nikde nic neděje. Jen se všude válí mrtvoly. Smysl útoku mimozemšťanů naprosto žádný. A jejich podoba? Vypadají jako robotičtí psy a jejich chování je stejné jako u psů jen tak volně pobíhajících. Smysl nedávají ani postavy. Mimo jiné je tu dokonce i africký imigrant pocházející ze Súdánu samozřejmě utíkající před válkou, avšak tady se chopí zbraně a s chutí brání Evropu. Jeho evropská pouť začíná v uprchlickém táboře v Calais a vůbec se nedozvíme, proč leze do cisterny v kamionu. Ale co je propagandisticky nejdůležitější, zasouloží si s bílou nevidomou dívkou, která poté okamžitě začne vidět. Ne, smysl a logiku v tom skutečně nikdo nehledejme. Co se týče černobílého páru, nejsou jediní. Takové tu jsou dva. Inu, kodex je kodex a ten se musí dodržovat.  Proč tenhle seriál vznikl je záhada nejzáhadnější. Větší nudu aby člověk pohledal. Je to seriál konverzační, ale ani ty dialogy nemají žádnou logiku. Tento seriálový počin je zkrátka kandidátem na nejhorší seriál všech dob.
DavidHajek
138 bodů
5
Příspěvek obsahuje spoiler!
Pamaki
Pamaki
3 bodů
7
Zatial som dopozeral prvu sériu. Cca prvych 5 casti pútavých je to ine ako klasicke scifi filmy no potom to akosi straca tempo a sem tam chyba logika. Druhu seriu zacnem ale ci aj dopozeram sa uvidi.

Dodatečné informace

Původní název:
War of the Worlds (více)
  • Velká Británie War of the Worlds
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
War of the Worlds je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch