Dr. No

77%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
kawa
3 388 bodů
7.5
První bondovka a asi nejlepší s Seanem Connerym a Ursulou Andress. Pokud se týče příběhu nic moc, ale tento film dal vzniknout kostru pro celý žánr a má momentálně 23 následovníků jen v řadě Bondovek. Film za 1mio dolarů, Andressiny bikiny za 3 dolary.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Tohle už je klasika a nesmrtelná akční kriminálka s výborným Seanem Connerym.
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
farb
farb
2 064 bodů
6.5
První bondovka mě nikterak neoslnila.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Dr. No je obdivuhodný snímek, jenž odstartoval kultovní sérii a především za to mu patří bezbřehý obdiv každého nadšeného filmového fanouška. Bond zde získává všechny své typické charakteristické rysy, a právě díky tomu mě i film tak nadchl. Atmosféra a obecně ten pocit, jenž z filmu dýchá je jednoduše nezapomenutelný.Jistě, děj není nic světoborného, antagonistovy motivy jsou až bizarně bezdůvodné. Je to zloun, protože se to do filmu prostě hodilo. Motivaci opravdu marno hledat. Samotné akce je jen pomálu, Dr. No by žánrově spíše zapadal do detektivek, snímek však přesto u mě vyhrává díky tomu úžasnému pocitu, neboť "Nejen chlebem je člověk živ". A ten pocit je prostě úžasný. Snímek má všechno, co by bondovka mít měla. Hláškujícho protagonistu, ženy padajícímu mu k nohám po dvou prohozených replikách, jeho absolutní profesionalita, atd. Jednoduše můžu říct, že tak dobře jsem se po zhlédnutí nějakého filmu necítil už velmi dlouho. Kouzelné prostředí britské Jamajky a všudypřítomné nádherné ženy jsou jen třešničkou na dortu. Dr. No tak rozhodně vřele doporučuji každému ke zhlédnutí.
orionn
orionn
1 289 bodů
8
007 - "My name is Bond. James Bond." Tady nám to začalo, zrození kultovního agenta 007! 7,5/10
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
James Bond poprvé v akci. Connery je pro mě nejlepší Bondův představitel. Skvělý film, který položil základy k sérii a velice decentně připravil zápletky dalším dílům.
easer07
easer07
72 bodů
6.5
Takový Bondovský průměr.
Smazaný uživatel
0 bodů
10
První bondovka a taky jedna z těch nejlepších! Když poprvé zaznělo: "Jmenuji se Bond, James Bond" měl jsem husí kůži. Výborný příběh, skvělá hudba, výborná režie, překrásná Ursula Andress a jedinečný Sean Connery, který v roli Jamese Bonda opravdu válel a nepotřeboval k tomu "Q" a jeho výrobky, i když s nima je to samozřejmě o něčem jiném.