Don't Hang Up

59%
Don't Hang Up
Don't Hang Up
Mladíci Sam (Gregg Sulkin) a Brady (Garrett Clayton) se rádi baví tím, že si přes telefon krutě utahují z lidí ze svého okolí. Počínání si nahrávají na kameru a zveřejňují na internetu. Jednoho dne však narazí na tajemného cizince, který proti ním vytáhne jejich vlastní zbraně a rozpoutá s nimi děsivou hru s fatálními následky.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Dělat si z druhých legraci, celé to nahrávat, následně nahrávku zveřejnit a počítat lajky, pod záštitou anonymity může být zábavné, ale pouze do chvíle, než se nečekaně role obrátí. Pokud s jídlem poroste chuť, může se klidně stát, že se to jednou přežene. Asi těžko bude ještě legrační, když se podaří přesvědčit matku, že její dcera byla zabita při domácí invazi. Může se totiž objevit někdo, kdo takovým srandistům nechá ochutnat jejich vlastní polívčičku se vším všudy. Tenhle film by měli vidět všichni youtubeři, kteří pro svou slávu dělají něco podobného. Snímek používá všechny známé hororové aspekty z poslední doby. Určitě každý hororový fanoušek pozná motivy ze 'Saw' (2004) a 'Odebrat z přátel' (2014). Finálové střetnutí se už může přirovnat k lecjaké slasherové sérii. Z poslední doby se jedná hlavně o 'Vřískot' (1996). Takže opět omílání jednoho a toho samého? Jak se to vezme. Námět originální je a svým zpracováním dokáže předčit očekávání. Snímek má především podobnou moralizační hodnotu, jakou představil už snímek 'Tajemství loňského léta' (1997). Každá příčina má svůj následek, takže i nezodpovědné činy nemohou zůstat bez trestu. Veškeré události tak vezmou za své, čímž se dá očekávat, že nikde a v ničem nezůstane nit suchá. Dějová linka je sice jednoduchá a vlivem známých motivů snad i předvídatelná, ale i tak se stále dá plně užít. A hlavně si z toho něco vzít. Z reálného pohledu je to samozřejmě přepálené, ale něco podobného by se klidně stát mohlo. I nadále platí, že každá legrace něco stojí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
No je problém, když motivace tajemného vraha je celou dobu křišťálově průhledná a jeho identita tak nepodstatná, že nebudí zvědavost. Volby, před které jsou dva hrdinové stavěni, nakonec vyznívají naprázdno a vůbec všechno jen plyne k jasnému konci. Zaměnitelné až běda, i když ne špatně udělané.

Dodatečné informace

Původní název:
Don't Hang Up (více)
  • Velká Británie Don't Hang Up
  • Velká Británie Llamadas de Muerte
  • Velká Británie Não Desligue
  • Velká Británie Ne prekidaj vezu
  • Velká Británie ¡No cuelgues!
  • Velká Británie ¡No vayas a colgar!
  • Velká Británie Не вешайте трубку
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění