Bai ye zhui xiong

84%

Zajímavosti 9

  • Generální producentka Yuan Yumei připomněla, že při zvažování hlavního herce měla na mysli obsazení zkušeného herce se špičkovými hereckými schopnostmi a nikdy nebrala v úvahu ty pohledné a mladé herce, kteří jsou velmi populární, ale nemají herecké schopnosti. Yuan Yumei si náhodou všimla Pana Yueminga v pěvecké show King Cross a jeho vzrušující a energický výkon v písni Rock & Roll na ni udělal hluboký dojem. V pořadu King Cross si Pan Yueming vyzkoušel několik písní ve zcela odlišných stylech. Yuan Yumei byla dojata Pan Yuemingovou "empatickou a vytrvalou" osobností a silou, proto se rozhodla obsadit ho do role dvojčat Guan Hongfeng a Guan Hongyu.
  • Scénárista filmu Den a noc - Zhiwen (což v čínštině znamená "otisk prstu") pracoval 11 let jako profesionální právník. Proto se seznámil s postupem vyšetřování trestných činů, výslechu, forenzní vědy, obžaloby a obhajoby, a proto je schopen napsat scénář filmu Den a noc plný autentických detailů.
  • Scénář hry Den a noc byl dokončen v roce 2013. Kvůli oficiálnímu omezení kriminálních televizních/internetových seriálů v Číně však o něj v následujících třech letech neprojevila zájem žádná produkční společnost ani online platforma. Až v roce 2016 byl scénář hry nakonec přijat společností Youku a po několika revizích produkován Youku a Give Me Five (Wu Yuan) společně.
  • Na fanouškovských stránkách seriálu Den a noc se hodně diskutovalo o tom, že Yueming v tomto seriálu ztvárnil více než jen dvě role, a to dvojčata. Ve skutečnosti hrál celkem čtyři role: staršího bratra, mladšího bratra, mladšího bratra, který předstíral, že je starší bratr, a staršího bratra, který předstíral, že je starší bratr.
  • Pan Yueming byl ve filmu Den a noc velmi vytížen, bylo to více než 1000 scén. Během prvních dvou týdnů natáčení byl jediným členem štábu a se zbytkem herců se setkal až po dvou týdnech.
  • Mladší bratr měl na sobě stejné oblečení a stejný účes, zatímco se vydával za své starší jednovaječné dvojče. Díky tomuto uspořádání byli zcela identičtí, což bylo nutné, protože mladší bratr musel pracovat jako starší bratr na policejní stanici mezi partou detektivů. Diváci však přesto mohli jednoho od druhého okamžitě rozeznat díky hercově jemné mimice, řeči těla, tónu hlasu a výrazu očí.
  • Během natáčení štáb pomáhal Wang Longzhengovi (Zhou Xun) naplánovat tajný obřad žádosti o ruku jeho dlouholeté přítelkyně Ma Wei (Ren Di). Ma Wei se dozvěděla, že potřebují natočit ještě jednu scénu navíc, a podle scénáře hry se společně s Wang Longzhengem podívala na video. Po chvíli se z toho staly jejich minulé sladké chvíle na videu. Pak Wang Longzheng požádal o ruku s prstenem a květinami.
  • Diváci byli také zvědaví, zda si Yueming vydělal dvojnásobek platu, protože v seriálu hrál dvě role dvojčat. Režisér Wang Wei v rozhovoru žertoval, že pan Pan neměl dvojnásobný plat, ale dvojnásobné krabicové obědy.
  • Yuemingův úžasný výkon v roli dvojčat ve filmu Den a noc se divákům velmi líbil. Na internetu koloval vtip, že Yueming má ve skutečném životě bratra-dvojče jménem Yue'an, který v seriálu hrál mladšího bratra (v čínštině "Ming" znamená "světlý", zatímco "An" znamená "tmavý").