God Bless the Broken Road

54%

Zajímavosti 5

  • Amberino "Oznámení o opuštění bytu" je datováno 11. listopadu, na Den veteránů. První řádek zní: "...padl jsi...", což je odkaz na jejího manžela, který padl ve službě.
  • Píseň "Bless the Broken Road" napsali v roce 1994 Marcus Hummon (častý spolupracovník Rascal Flatts), Bobby Boyd a Jeff Hanna. Nejprve ji vydala skupina Nitty Gritty Dirt Band, v roce 1995 ji pak vydal sám Hummon. V roce 1998 vydala píseň Melodie Crittenden na svém debutovém CD s country hudbou, které si sama nazvala. Tato verze získala určitou proslulost poté, co se výrazně objevila v první sérii seriálu Dawson's Creek (1998). V roce 2004 ji převzala skupina Rascal Flatts na svém platinovém albu "Feels Like Today" pod upraveným názvem "God Bless the Broken Road". Od roku 2004 píseň převzaly další různé hudební skupiny a stala se standardem varietních a hudebních soutěžních reality show.
  • Pravděpodobnost, že by se vdova po vojákovi ocitla v takové finanční tísni, je téměř nepravděpodobná. Kromě všech výše uvedených pozůstalostních dávek mají příslušníci v aktivní službě nárok na životní pojištění v hodnotě až 400 000 dolarů v rámci programu skupinového životního pojištění vojáků (Servicemembers' Group Life Insurance, SGLI). Cena je 6 centů za 1 000 dolarů krytí (což je špinavě levné), což znamená, že 400 tisíc dolarů pojištění by stálo 24 dolarů. Ano, příslušníci služby mohou odmítnout krytí nebo si koupit nižší částku, ale to by udělal jen naprostý hlupák, zejména pokud se chystají do bojové zóny a mají manželku a děti.
  • Existuje mnoho dávek pro vdovy a děti, takže je trochu přitažené za vlasy, že by tato matka byla v tak obtížné finanční situaci. Jednou z takových dávek je úmrtné, základní příspěvek na bydlení, zdravotní pojištění prostřednictvím TriCare a měsíční příspěvek. Death Gratuity je platba ve výši 100 000 USD (100% osvobozená od daně), která je vyplácena nejbližším příbuzným následujících příslušníků ozbrojených sil: Příslušník ozbrojených sil, který zemře během výkonu aktivní služby nebo při výkonu povolené cesty do aktivní služby nebo z aktivní služby.
  • Na náhrobku Darrena Hilla je napsáno "seržant Darren Hill", ale na záběrech jeho uniformy je jasně vidět hodnostní označení rotmistra.