Saviors

53%

Zajímavosti 3

  • Ten okamžik, kdy Bryce kape Blazeovi do úst sliny, byl nepsaný. Původně měla jeho postava použít vzorek DNA z dřívější části filmu, ale během natáčení byla rekvizita ponechána na předchozím místě. V okamžiku, kdy nebyla po ruce žádná rekvizita, se režisér Christopher Greenslate zeptal obou herců ve scéně, zda by jim plivanec nevadil, a oni se při představení shodli, že se mohou přizpůsobit. Právě tento druh komunikace v reálném čase umožnil natočení filmu.
  • Během scény v obývacím pokoji, kdy Ames ovládá Blaze, je na jejím oděvu zdravotní sestry vidět spínací špendlík (viditelný také, když se vrátí na gauč). V době natáčení a po vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách se spínací špendlík objevil jako symbol jednoty: způsob, jakým lidé dávají najevo, že nebudou tolerovat násilí, které se objevilo po Trumpově nástupu do úřadu. Amesová využívá tohoto symbolu k tomu, aby zmátla ty, kteří nevědí, za čím skutečně stojí; komentář k tomu, jak snadno mohou být dobře míněné akce kooptovány.
  • V celém filmu je záměrně a specificky použita americká vlajka, což režisér považoval za důležité pro zachycení způsobu, jakým jsou rasové problémy a nadřazenost bílé rasy provázány s americkou strukturou.