ML

66%

Zajímavosti 4

  • Během konkurzu na představitele hlavních rolí se jich ptali, co vědí o skutečném období stanného práva na Filipínách v letech 1972-1981. Většina z nich neměla jasnou představu o tom, co se během této doby vlastně stalo.
  • Jakmile bylo dokončeno finální obsazení tří mileniálních postav Carla, Pata a Jazeho, rozhodl se režisér pro brainstorming se třemi herci Tonym Labruscou, Liane Valentin a Henzem Villaraizem, aby doplnil příběh postav. Díky tomu by herci lépe poznali každou ze svých postav, místo aby pouze prošli workshopem.
  • Během natáčení, když režisér učil Eddieho Garciu, jak filmově zasáhnout Tonyho Labruscu golfovou holí, Garcia omylem zasáhl Labruscu plnou silou do kolena. Navzdory silné bolesti natáčení pokračovalo a Labrusca vlastně využil této zkušenosti, aby se vžil do role skutečné oběti mučení.
  • Již při psaní scénáře byl do role plukovníka vyhlédnut herec Eddie Garcia. Scénárista však netušil, zda do projektu půjde, nebo ne. Několik dní po předložení scénáře panu Garciovi producenti zavolali a zeptali se ho: "Tak kdy budeme natáčet?"