Army of One

43%
Army of One
Army of One
Brenner (Ellen Hollman) s Dillionem (Matt Passmore) hledají útěchu ze stresu v práci v klidu zapadlých lesů v Alabamě. Zastaví se v místní hospodě, kde se setkají s nespolehlivými zdejšími lidmi, včetně statného Butche (Gary Kasper) a jeho matky (Geraldine Singer). Podezřelá dvojka Butch s matkou si dávají pozor na přítomnost Dilliona a Brenner ve městě. Během pěší turistiky narazí manželský pár na odlehlou chatu, ve které se skrývá sklad nelegálních drog a zbraní. Než dostanou šanci uprchnout, jsou kartelem zajati a vyslýcháni. Nemilosrdný gang střílí na Dilliona a Brenner, ale nedbá na to, aby zkontroloval její puls, než odhodili její tělo do otevřeného hrobu. Odhodlaná Brenner vstává z hrobu, sice fyzicky a emocionálně zraněná, ale poháněná pomstou. Brenner dříve procvičovala své schopnosti přežití a bojové dovednosti, které se naučila jako význačná strážkyně armády. Loví lidi, kteří zavraždili jejího manžela, dokud nezůstane stát jen jedno tělo.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Revange příběhu s hlavní hrdinkou v hlavní roli se v posledních letech točí mraky. Na této feministické vlně se chce svést i Army of One, ale kvality na úspěch teda nemá. Peněz moc nebylo a na filmu to jde vidět každou minutu. Kdyby se film nebral tak vážně, tak to nakonec mohla být zábavná podívaná, takto to je akorát jedna velká nuda.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
3
Zabili jste mi manžela, tak tady máte přes držku. Typický seagalovský námět, tentokrát však ztvárněný v rámci genderové vyváženosti. A skutečně se to snaží být akčním uragánem, který se však minul svého účinku. Celý koncept spíše vyvolává salvy smíchu, neb to, co je tu k vidění, mohou myslet vážně snad jen feministky. Jasně, máme tu akční hrdinku, která má za sebou výcvik u US Army Rangers, kteří jsou poté schopni skutečně všeličeho. Jenomže oni také podle toho vypadají i fyzicky. Ellen Hollman tu naopak vypadá, jako by si sem jen tak ve chvíli volna odskočila z nějakého romantického filmu. Ne, věrohodnost ke všemu, co se tu s ní předvádí, je skutečně naprosto nulová. Kdysi i představitelky takovýchto akčních rolí chodili před natáčením do fitnessu právě kvůli věrohodnosti. Třeba taková Linda Hamilton pro roli Sáry Connorové ve filmu ´Terminátor 2´ (1991). Scéna, ve které Ellen ve své roli se svou fyzickou proporcí do minuty zlikviduje chlapa o proti ní setsakramentsky těžké váhy je doslova výsměchem ke všem akčním hrdinům a to především osmdesátek. Dokázal by si někdo jenom představit, jak by takto hravě skolila Arnolda Schwarzeneggera? O choreografii akčních scén nemá cenu ani polemizovat. Žádná tu není. Celé je to dle hesla, prašť jak uhoď, a to je celé. Doba trvání soubojů je skutečně jak u Stevena Seagala. Ric, pic, bum, prásk a je to. Představitelka svou vizáží a dovednostmi vypadá jako mix Ramba s Larou Croft. Pro někoho taková drsná ženská může být sexy, avšak pozor na šovinismus. V rámci tradičních zásad akčního filmu je tohle celé kýč jak bič. Tedy naprostý omyl. P.S. Cynthia Rothrock, coby znalkyně bojových umění, ve svých filmech dokázala také divy, ale aby do minuty poslala k zemi obrovského hromotluka? Hm...

Dodatečné informace

Původní název:
Army of One (více)
  • USA Army of One
Premiéra v ČR:
15. 12. 2020
Země původu:
USA
Čeština:
Army of One je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch