The Incantation

32%

Zajímavosti 4

  • Producent Dan Campbell se ve filmu objevuje jako mariňák a ve skutečnosti v letech 2005 až 2011 sloužil jako střelec pěchoty 0311 u námořní pěchoty Spojených států amerických jako člen 3. čety roty Alfa 1. praporu 24. pluku námořní pěchoty 4. divize námořní pěchoty.
  • Během úvodní titulkové sekvence je na Eiffelově věži vidět připevněný velký nafukovací fotbalový míč v souvislosti s Mistrovstvím Evropy UEFA 2016, jehož hostitelskou zemí byla Francie a které skončilo na druhém místě. To prozrazuje přesné období, kdy se film natáčel ve Francii.
  • Když producent Dan Campbell a režisér Jude S. Walko poprvé navštívili irskou hospodu La Tavern ve francouzském Nevers, nabídli jim místní pivo. Barman jim náhodou naservíroval pivo Bellerose, což je shodou okolností příjmení hlavní postavy příběhu, Lucy Bellerose. To nakonec vedlo k uzavření smlouvy o product placementu se zmíněnou pivní společností a k tomu, že Walko přidal scénu, v níž Lucy objeví ve stejném baru úplně stejné pivo, které nese její jméno.
  • Skutečný název zámku, který je ve filmu použit jako "Castle Borley", je Dunderry Castle a vlastní ho Gary Sullivan z klanu O'Sullivan (irsky O'Suileabhain). Ten je skutečným hrabětem z Knockgraffonu.