Infinity Train

82%

Zajímavosti 7

  • Tvůrce série Owen Dennis již dříve definoval každou knihu/sezónu podle určitého klíčového slova: Kniha první je tajemná, kniha druhá je dobrodružná, kniha třetí je tragická a kniha čtvrtá je komedie.
  • Každá sezóna Nekonečného vlaku se příběhově podobá známému dětskému příběhu. První kniha se inspiruje Alenčinými dobrodružstvími v říši divů od Lewise Carrolla, druhá kniha je v podstatě Pinocchiova dobrodružství od Carla Collodiho, třetí kniha odkazuje na Petra Pana od J. M. Barrieho a hrdinové čtvrté knihy se podobají Princi a chuďasovi od Marka Twaina.Také, pokud by seriál pokračoval a nebyl zrušen. Ostatní plánované a zrušené sezóny' vypravěčsky na slavné příběhy, jako např: Pátá kniha by odkazovala na Sněhovou královnu od Hanse Christiana Andersena, Šestá kniha by byla v podstatě The Phantom Tollbooth od Nortona Justera. Sedmá kniha by se inspirovala prvními třemi knihami ze země Oz (The Wonderful Wizard of Oz, The Marvelous Land of Oz a Ozma of Oz) od L. Franka Bauma, což by z ní učinilo nejdelší sérii seriálu. Osmá kniha a závěrečná série by se neinspirovala ani neodkazovala na skutečný slavný dětský příběh, ale byla by založena na nepublikované knize dědečka tvůrce seriálu Owena Dennise o jeho zkušenostech s Alzheimerovou chorobou a jejím procházení.
  • Tento seriál byl jako jeden z mnoha bez varování odstraněn z HBO Max po fúzi Warner Bros. Discovery v roce 2022. Veškerá související média byla odstraněna také z YouTube, Twitteru a hudebních platforem. Owen Dennis kritizoval odstranění jako "neprofesionální, hrubé a prostě slizké". Během několika dní se seriál dostal na první místo dětského a rodinného žebříčku na iTunes, DVD se vyprodala na Walmartu, Amazonu a Best Buy a ceny DVD prudce vzrostly na eBay. Všechny čtyři série a většinu smazaných videí z YouTube nahráli fanoušci také na Disk Google.
  • Šestý seriál Ashley Johnsonové pro Cartoon Network po Teen Titans (2003), Ben 10: Alien Force (2008), Ben 10: Ultimate Alien (2010), Ben 10: Omniverse (2012) a Teen Titans Go! (2013).
  • Owen Dennis na Redditu řekl, že v epizodě 4. série "The Party Car" je celá vystřižená scéna, kdy Ryan odešel na večírek s lidmi a nechal Min, aby se šla převléknout pod stůl. Když to pak dělal, stůl se proměnil v Alana Drákulu a nechal ho ve spodním prádle před partou lidí.
  • Zápornou postavu One-Ona (Sad One) namluvil tvůrce seriálu Owen Dennis.
  • Tvůrce seriálu Owen Dennis popsal Infinity Train jako "Saw pro děti", protože každá sezóna je v podstatě moralitou založenou na strojích, které mají pomoci překonat osobní problémy a ocenit život.