Čelisti

83%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
7
Většina režisérů by s těmi možnostmi a konceptem natočila hloupé béčko, které bych hodnotil odpadem, protože by nebavilo ani nestrašilo.
Spielberg ovšem zvládl oboje (aspoň pro některé - já se u filmů fakt nebojím). Čelisti totiž dobře vypadají i dramaticky fungují. I ty postavy se vybarví a je to zkrátka ucelené a uspořádané dílko.
Už jenom proto bych mohl dát 4 hvězdy.
Na druhou stranu: Ač je funkční, tak je to furt jednoduchý film o vraždícím žralokovi a já si vyšší hodnocení nechávám pro filmy, které jsou buď hodnotnější anebo si je užívám ještě více.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
8
Roy Scheider je skvělý jako ve Vesmírné Odyssei, tento první, jediný originální film Stevena Spielberga nahání opravdu hrůzu, a to i díky působivé hudbě, která se tak proslavila, že je používána dokonce i v parodiích na jakýkoli útok z hlubiny směrem nahoru :) Všechny další díly jsou nesmysl a zbytečnost, tento je skvělý.
jirka26
6 288 bodů
7.5
legendární film, legendárního filmaře.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na svojí dobu docela dobře zpracovaný film o vraždícím žralokovi.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Dnes už klasika. Ostrovní město závislé na turistickém ruchu začne terorizovat obří žralok a tak se tři odvážní muži- velitel místní policie Brody, lovec žraloků Quint a oceánolog Hooper vydávají na širé moře aby bestii našli a zabili. Nezapomenutelnej film s naprosto kultovní hudbou Johna Williamse.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Takové zoubky jako žraloci v ranném Spielbergově trháku bych chtěl mít taky (bez postranních úmyslů).
saboter
saboter
3 564 bodů
9.5
Perfektni film který se zapsal do historie.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Dvouhodinový thrillerový monument Stevena Spielberga vybroušený k dokonalosti.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Pokud mi Steve chtěl konečně ukázat nějaký svůj fakt dobrý film (ostatní taky byli dobrý, ale mohli být lepší), tak se mu to nyní povedlo. Vypadáto, že tento film viděl skoro každý, ale mně dalo obrovskou práci, než jsem ho našel. Nicméně, podívat se na něj bylo něco úplně jiného. Napětí tam je. Lekne te se jen párkrát, ale stojí to zato. Asi jediný film o žralokovi, který se povedl. Nevím jak si myslel Steven, co z toho vznikne - byl to bluckbuster. A rozhodně do dnešní doby legendární. Kam se hrabou anakondy, žraloci, piraně nebo vraždící velryby a kosatky... Spielbergovi Jaws se povedli nadevše a je to nejlepší nutural horror všech dob!!!