Čarodějův učeň

80%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Hare77
Hare77
2 051 bodů
9
Vynikající skvostný český animovaný film, který má svou atmosféru díky literární předloze, resp. scénáři. Neviděl jsem hranou německou verzi Krabat, ale česká klasika od Karla Zeman stojí za to se skvělými hlasy Munzara a Moučky.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Jeden z vrcholů Zemanovy tvorby. Uznávaný film i v zahraničí.
voleman
voleman
927 bodů
8.5
Velmi povedená hororová pohádka, se skvělou tajemnou atmosférou, kterou má opravdu jen málo animovaných filmů. Výborná animace, triky, režie, dabing a hlavně ta vynikající atmosféra zapříčinily to, že musím dát 85%.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
10
Nejmilovanější animovaná pohádka.
tindersticks
tindersticks
783 bodů
8.5
Krabate...Crabathe....Knižní předloha Otfrieda Preusslera z novověké Lužice je výborná, temná, ponurá až hororová, kterou je radost dát dětem a pak si ji samostatně přečíst. Zeman se adaptace ujal výtečně, animované postavy chasníků s pokřivenými obličeji a zejména pak Mistra s obličejem nejpokřivenějším (Moučka!) z paměti jen tak nezmizí. (Jediné, co bych oželel jsou písně - My tři králové). A hlavně se Zemanovi povedla převést zádumčivá atmosféra starého příběhu s jasně definovaným dobrem a zlem a poselstvím o lásce, které nevyznívá jako klišé. Tahle pohádka nezestárla.
siginho
siginho
649 bodů
9.5
Tak u totohto jsem doslova zalézal pod peřinu. nááádherně vytvořeno, skvěle uděláno. Typická Zemanova grafika je sice možná pro někihi zvláštní.Por mne opravdu fascinující. "Krabatééééé" mi zní v uších pořád pořád. To bylo něco pro"děti" na strašení. :-)
  • strašidelnost /samozřejmě dětská/