Cesta do pravěku

84%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Edward
Edward
2 481 bodů
2
2/10
miza
miza
2 336 bodů
10
Dokazat natočit tento film někde za Zlínem bez počitačové techniky na koleně.To jsou zlaté české ručičky a škola pro všechny filmaře.A vznik rok 1955 je prostě něco cose nedá chápat na dnešní dobu.Pan Zeman byl kouzelník a člověk který nám otevřel svět pravěku a J.Verna ve svých dalších filmech.
beseda
beseda
1 931 bodů
10
Moje srdcová záležitost. Na dobu svého vzniku - rok 1955 - naprosto neskutečné trikové efekty, které ve výsledku vypadají i po letech skvěle a věrohodně. Nemohl jsem se toho filmu nabažit a viděl jsem ho nesčetněkrát. Mé hodnocení: 98%
Jonák
Jonák
1 665 bodů
7
Rozhodně legendární pohádka, kterou jsem, když jsem byl mladší měl velmi rád, nyní mě už ale tolik nebere. Na tu dobu naprosto neuvěřitelné, přelomové (a hlavně nadčasové) triky Karla Zemana jsou opravdu skvělé. Vlastně jsem se ani po celé délce stopáže nenudil, jen mám zkrátka radši jiné filmy (třeba i z tehdejší doby).
  • Nadčasové triky
  • Fajn děj
  • Legendární snímek, který neměl obdoby
Senkys57
Senkys57
973 bodů
9
Mega filmík, na to jaký měli tehdy možnosti, tak je to luxusní. To, že se tímhle filmem inspiroval Steven Spielberg o něčem vypovídá, když začal režírovat Jurský park
sugi
752 bodů
10
… klasika klasik …. ve své době to byl průlomový film a je možná i dnes po všech těch letech …. a příslovečnou třešničkou je zpráva , že Steven Spilberg se nechal tímto filmem inspirovat a natočil Jurský park ….
pateta
461 bodů
Velice poutavý a nadčasově výborně vytvořený příběh i pro řadu dalších generací. Klasika českého filmu. Tento snímek jsem snad naposledy viděla jako desetiletá , ale dodnes si ho dokážu živě vybavit. Je až s podivem jak Karel Zeman dokázal bez pomoci filmových triků natočit něco tak úžasného. Ani po tolika letech nevyprchala krása tohoto přenádherného snímku.Originální triky s vedením pravěkých zvířat.Místy až zamrazí , když by to mělo být takové dnes a teď.
Major Zeman
Major Zeman
329 bodů
10
Skvělé,když se v USA učili filmy o pravěku,u nás už běžel tento skvost,kterému ani čas neubral nic z jeho jedinečnosti.
  • Zeman
  • Nic
koudel
koudel
318 bodů
8.5
Neuvěřitelný Karel Zeman předběhl dobu o několik desítek let. Pořád koukatelný film. Kam se hrabe Spielberg se svými počítačovými triky. Zeman dokázal na koleně neuvěřitelné věci. Doporučuji všem navštívit muzeum Karla Zemana na Malé Straně, kde je možné se s řadou triků seznámit.
pesrex4
93 bodů
9.5
Je až s podivem jak Karel Zeman dokázal bez pomoci laserových filmových triků natočit něco tak úžasného. Dodnes film okouzluje mladé diváky, jako kdysi okouzlil nás.