Casablanca

77%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
2 961 bodů
8
Nad Casablancou zkrátka žasnu. Vůbec mě nenudila a navíc jsem plně sympatizovala s vývojem děje, třebaže byl idylicky hrdinský. S druhou světovou válkou na pozadí a nebývalou lehkostí se v Maroku rozvine zašlá historie ústředních charakterů, která připoutá diváky k černobílým obrazovkám.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
10
pro mě nejlepší romantický film, kterž dosud nebyl v tomto žánru překonán a myslím, že ani nebude.
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Legenda, zub času se na ni příliš nepodepsal, ba-naopak, jedná se o dost nadčasovej film. Bohužel trochu pomalej, ale jeho stopa v kinematografii je nesmazatelná.
lucyky
1 353 bodů
9
Nestárnoucí snímek, ze kterého mnoho novějších filmů cituje. Od začátku dokonce mistrovské dílo, postavené na perfektních hereckých výkonech.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Film si rozhodně zaslouží svou pověst. Příbeh je plný překvapení a zvratů. Udivila mě kvalita obrazu u tak starého snímku. Herecké výkony jsou na vysoké úrovni. Nečekaně velká romantika až do poslední minuty. Doporučuji všem jde o snímek, který by měl vidět každý fanoušek filmů.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
8.5
Tento film jsem si vynutila, protože jsem ho dávno chtěla vidět... Přece jenom se pořád o něm mluví. Nejdříve mi to přišlo vtipné, ale potom jsem se plně vnořila do příběhu. Hrozně mě překvapilo zakončení filmu... Fakt pěkný romantický film. Fakt doporučuji, myslím, že by měl vidět každý.
tedoun
tedoun
923 bodů
10
Velice oceňuji protifašistickou myšlenku, který tento film v roce 1942 propagoval. Myslím si, že cenzura třetí říše tento film pravděpodobně získala a promítala to Adolfu Hitlerovy – ten musel být naštvaný, že Amerika z třetí říše udělala nulu – každopádně je to dobře. Film Casablanca je klasika, která větší legendou než by měla být. Mlaďounká Ingrid Bergman (27 let toho času) to hrála excelentně. V tom filmu byla moc podobna jako její dcera herečka Isabella Rosselliniová. Zkrátka nádherný film. Děkují Kinobox za pozvánku.
Milena107
729 bodů
10
Tento film jsem si nemohla nechat ujít. Ovšem na projekci překvapila malá účast filmových fanoušků, což byla škoda hlavně pro ně. Casablancu jsem sice kdysi dávno viděla, ale není nadto, si některé starší filmy a úžasné herce a jejich výkony znovu připomenout. Samozřejmě, že nezklamali a zážitek byl opět stoprocentní.
TomSti
TomSti
583 bodů
8
Stará láska nerezaví a nikdy nepřebolí. Staré lásce se dá podlehnout velmi lehce. Můžete se bránit jak chcete, ale neubránite se jí. Nádherná klasika, která neumí stárnout a ani nezestárne. Je to romantickým příběhem, výborným hereckým obsazením a krásnou hudbou. To vše se smíchalo v neskutečný filmový zážitek. Mezi Bogartem a Bergmanovou to tak krásně jiskří. Oba odvedli výbornou práci. "Ze všech putyk ve všech městech, co jich na světě je, si vybere to mou." Tato věta mluví za vše.
Dubínka
577 bodů
8
Casablanca na mně hned napoprvé působila jako ta největší klasika, což ona určitě je. Příběh je ovšem jedno obrovské klišé, a vše ve filmu je velice snadno předvídatelné. Každopádně koukat se na tenhle film i po 70 letech stále dá, a film nijak nenudí. Nicméně na plný počet hvězd to pro mě nebylo, protože mně film v ničem nepřekvapil a podruhé bych ho ani asi vidět nemusel. Stále jde ovšem o velkou klasiku světové kinematografie, kterou se vidět určitě vyplatí. 80%