Buldoci a třešně

43%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
6
Film, který tehdy perzekvovaný česko-slovenský režisér Juraj Herz natočil víceméně z donucení, neboť se k žádné závažnější filmové látce nemohl dostat - tak se pokusil o parodii na gangsterky, která se mu ovšem (na rozdíl od skvělé parodie na horor Upír z Feratu) vymkla z rukou a satirická nadsázka se místy zvrhává v křečovitost až trapnost (Lábus, Labuda). Sám režisér tento film s odstupem času přímo nesnášel.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3.5
S prominutím - neskutečná slátanina.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Skvělá ryze česká parodie na žánrovku zvané gangsterský film. Český humor je tu využit na maximum a různé odkazy na gangsterské motivy ocení je opravdový znalci tohoto žánru. Škoda jen té přemíry typické roztržitosti ve stylu - na co sáhnu, to pokazím -. Zkrátka, čeho je moc, toho je příliš.  Jinak takový černý humor je zcela na místě a jistá naivita zrovna tak. Parodovat daný žánr není žádná legrace, ale Juraj Herz si s tím poradil velice obratně. Ano, nedoceněný snímek, ke kterému by se současní tvůrci komedií ani nepřiblížili.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
2.5
Jeden z nejpitomějších filmů, který jsem kdy viděl a o to větší škoda, že je pod ním podepsaný můj oblíbený režisér Herz. Neskutečná kravina s herci, kteří jsou neskutečně trapní. Tohle prostě nevyšlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Zlaté české ručičky. Dobrá to komedie s humorným příběhem.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
absolútna nuda a nevtipná komédia. vo filme nie sú takmer žiadne inteligentné dialógy, ktoré sú väčšinou ozdoba každého českého filmu. je to jednoducho blbosť.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
2
Tento film, ačkoliv je nazván komedií, není vůbec vtipný. Naopak: je trapný, naprosto nenápaditý, je to takový slepenec, nesmyslná parodie, a nezachraňuje to ani mafián Marián Labuda, ani šéf pražských zlodějů Dvořák. Nejhezčí na celém filmu je hudba Petra Hapky, která je dobrá vždy. Hapka, zdá se, nedokázal napsat nic špatného. A názor, že v 80. letech byl divák vděčný za jakoukoliv zábavu, odmítám! Mně se tento film nelíbil ani v těch osmdesátých letech!
miza
miza
2 336 bodů
2
Komedie z které mrazí.Prostě se nepovede úplně všechno.Ale to je věc názoru.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
4
nepovedena mafianska komedie.