The Last: Naruto the Movie

74%

Zajímavosti 13

  • S výjimkou třetího hokage Hiruzena Sarutobiho se v tomto filmu objeví všichni hokagové z Konohy. První hokage Haširama Sendžu se objevuje v prologu, kde čelí Madarovi Učihovi a bojuje s ním. Druhý hokage Tobirama Senju se objevuje v prologu - v siluetě - a seká Izunu Uchihu. Čtvrtý hokage Minato Namikaze se objevuje v prologu, kde čelí devítiocasému démonu lišákovi Kuramovi se svou ženou Kušinou (jejich obraz se také objevuje v křišťálové bublině Genjutsu). Pátá hokage Tsunade se objevuje při směrování vesničanů z Konohy do vzdušných krytů (a v závěru). Šestý hokage Kakaši Hatake hraje ve filmu významnou roli. Třetí hokage je však zmíněn a obsah jeho úložné schránky hraje ve filmu zásadní roli.
  • Poslední verze Hanabi, Naruta a Sasukeho se objevují jako hratelné postavy ve hře Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. Sakura a Hinata z tohoto filmu se objevují pouze jako alternativní kostýmy.
  • Ačkoli film vychází z manga série, Hinatina zpovědní sekvence pochází z anime adaptace Naruto Shippuden, která se od předlohy liší ve vzpomínkách. V manga verzi (kapitola 437) si Hinata vzpomíná na tři obrazy: vzpomínku na Hinatu, jak se smutně choulí u stromu, vzpomínku na Hinatu, jak tajně sleduje Narutův trénink, a detailní záběr na Naruta, jak se směje. V anime verzi (166. díl) si Hinata vzpomíná na šest obrazů: dvě scény z první fáze chuninských zkoušek (Naruto prohlašuje, že je statečný, zatímco Hinata se na něj dívá/profilový detail Naruta, který prohlašuje, že je nindža), dvě scény ze souboje Hinaty a Nejiho v předkole chuninských zkoušek (Naruto přeruší Nejiho tirádu na Hinatu/Hinata bojuje s Neji, zatímco Naruto ji povzbuzuje), a dvě scény rozhovoru Naruta a Hinaty před závěrečnou fází chuninských zkoušek (Naruto říká Hinatě, co si o ní myslí/Naruto přiznává, že má rád lidi jako ona). Ve filmu je tato sekvence pozměněna: třetí vzpomínka (Nejiho tiráda) je vystřižena. Nová scéna prvního osobního setkání mladého Naruta a Hinaty (z prologu filmu) se stává první vzpomínkou, přičemž původní první a druhá vzpomínka se přesouvají na druhou a třetí.
  • Když záchranný tým Hanabi prochází jezerem, každý člen projde kolem bubliny Genjutsu, která vytvoří jeho osobní obraz. Shikamaruova bublina představuje tým 10 (inkarnace 2. části): Shikamaru, jejich mentor Asuma, Choji a Ino. Sakurova bublina představuje tým 7 (inkarnace 1. části): Sasuke, Naruto a Sakura. Saiova bublina zobrazuje kresbu Saie a jeho bratra Šina. Hinatina bublina znázorňuje její mladší já, jak dává Narutovi mast během přípravných zkoušek na Chuninskou zkoušku. Narutova bublina zobrazuje jeho rodiče Minata a Kušinu.
  • Navzdory názvu "Poslední" se nejedná o poslední film o Narutovi. O rok později následoval film Boruto: Naruto The Movie (2015).
  • Děj filmu se odehrává dva roky po událostech původní manga série. Film byl uveden do kin měsíc poté, co v listopadu 2014 skončila série manga. V době vydání však anime série Naruto Shippuden dosáhla pouze 656. kapitoly (z původních 700 kapitol). Film představil tři scény (souboj Indry a Asury Otsutsukiho, souboj Naruta Uzumakiho a Sasukeho Uchihy na sochách v Údolí konce a zlomené ruce soch Haširamy Sendžua a Madary Uchihy, které se spojí a vytvoří Pečeť smíření), které ještě nebyly adaptovány v anime. Až v říjnu 2016 je Shippuden konečně pokryl ve své animované podobě.
  • Na začátku filmu (Prolog z Posledního) by osoba, která mluví v japonských uměleckých výtvorech, mohla být Jiraiya, protože vyprávění vede jeho hlasový herec.
  • Prolog, ve kterém se Naruto a Hinata poprvé osobně setkávají, je založen na výplni z 166. dílu NARUTO SHIPPUDEN. Stejně jako ve filmu, i v této epizodě mladý Naruto brání mladou Hinatu před šikanou, přičemž ve svém počínání selhává (používá nedokonalé Bunshin No Jutsu - Umění dvojníka), ale přesto na Hinatu zanechává silný dojem. POSLEDNÍ díl zachovává hlavní body příběhu, ale mění motivaci šikanujících, sezónní prostředí, dramatický tón, závěr (místo toho, aby Hyugův bodyguard Ko násilím odvedl Hinatu od Naruta v bezvědomí, ve filmu Hinata Narutovi poděkuje, jakmile se probere z bezvědomí) a dává Narutovi šátek, který ovlivní dějovou zápletku postav v současné části filmu.
  • Po skončení titulků následuje krátká scéna s rodinou Uzumaki/Hyuuga.
  • Jedná se o první film ze série Naruto, který bude mít celosvětovou premiéru do dvou měsíců po uvedení v Japonsku.Mezi další země zatím patří Filipíny, Austrálie, Nový Zéland a Chile.
  • Scénárista a tvůrce Masashi Kishimoto sám dohlížel na psaní a kreslení postav filmu.
  • Tohle je jediný narutovský film, jehož děj se točí kolem romance.
  • Jedná se o první film o Narutovi, který lze považovat za kanonický k sérii, protože byl vydán až po vydání posledních dvou kapitol mangy.