Los Parecidos

59%

Zajímavosti 5

  • Ředitel Isaac Ezban je jedním z majitelů společnosti Autocinema Coyote. Zmínka o tom je hned na začátku, kdy oficiální hlas Coyote v rozhlasové reklamě oznamuje "Autocinema El Zopilote".
  • Použité techniky make-upu a speciálních efektů, které se v Mexiku ještě nikdy nepoužily.
  • První film v Mexiku a Latinské Americe, který byl natočen na nový snímač Red Camera (Red Epic DRAGON), ačkoli by tato kamera poskytla skvělou kvalitu a ostrost obrazu, ale film je dobový a odehrává se v 60. letech, kameraman Isi Sarfati se rozhodl použít spoustu filtrů, aby obraz vypadal jako z filmu ze 60. let, jak si představoval režisér Isaac Ezban.
  • Na konci filmu je malý Easter egg, který vysvětluje původ událostí z filmu "The Incident" (předchozího celovečerního filmu režiséra Isaaca Ezbana) a spojuje vesmír a mytologii obou filmů.
  • Mezi hlavní vlivy, které scénáristu a režiséra Isaaca Ezbana při tvorbě tohoto příběhu ovlivnily, patří béčkové filmy 50. a 60. let, díla autorů jako Rod Serling, Richard Matheson, Philip K. Dick, Michael Crichton a Stephen King, televizní pořady jako "The Twilight Zone", "The Outer Limits" a "Fringe" a filmy jako "The Thing" Johna Carpentera, "The Box" Richarda Kellyho, "Cloud Atlas" Wachowských a Toma Tykwera, "Identita" Jamese Mangolda a "Invasion of the Body Snatchers" Philipa Kaufmana.