Deadpool & Wolverine

AI
78%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 7

  • První film s Deadpoolem, jehož scény se natáčely ve Velké Británii (ve studiích Pinewood nedaleko Londýna).
  • Jay Fear, nevyléčitelně nemocný 45letý fanoušek Wrexham FC (fotbalového klubu, jehož je Ryan Reynolds spolumajitelem ve Velké Británii), se s Reynoldsem setkal v dubnu 2023 na ligovém zápase Wrexhamu proti Boreham Woodu díky charitativní organizaci Bucket List Wishes, kterou kontaktovaly zdravotní sestry pečující o pana Feara. Při setkání mu Reynolds věnoval jednu z rukavic ze svého kostýmu Deadpoola a domluvil mu návštěvu natáčení filmu Deadpool 3 v Pinewood Studios. Poté, co pan Fear následující měsíc zemřel, mu Reynolds prostřednictvím sociálních sítí vzdal upřímnou poctu.
  • Bude to 34. film z filmového světa Marvelu.
  • Hugh Jackman se v roli Logana/Wolverina představí podesáté, po filmech X-Men (2000), X2: X-Men United (2003), X-Men: Poslední vzdor (2006), X-Men Origins: Wolverine (2009), X-Men: První třída (2011), The Wolverine (2013), X-Men: Days of Future Past (2014), X-Men: Apocalypse (2016) a Logan (2017).
  • Po převzetí společnosti 20th Century Fox společností Disney v roce 2018 přešla filmová práva na všechny postavy X-Menů (včetně Deadpoola) zpět na společnost Marvel Studios. Ryan Reynolds sice bude roli hrát i nadále, ale všechny budoucí filmy budou součástí Marvel Cinematic Universe.
  • Půjde o první film s ratingem R, který se bude odehrávat v Marvel Cinematic Universe, jak v lednu 2021 potvrdila společnost Marvel Studios.
  • Hugh Jackman po filmu Logan z roku 2017 prohlásil, že s hraním postavy Logana/Wolverina opravdu skončil. Na otázku, proč se rozhodl pro návrat do tohoto filmu, odpověděl jednoduše: "Prostě jsem to chtěl udělat a cítil jsem to v sobě."