The Great British Sewing Bee

79%

Zajímavosti 6

  • Od roku 2022 bylo pro natáčení použito pět různých budov. První série se natáčela na adrese 47 Balls Pond Road v Londýně. Scény v kavárně se odehrávaly v budově "Other Cafe and Gallery" naproti přes ulici. Série 2 a 3 se natáčely v Metropolitan Wharf, Wapping, Londýn. Série 4, 5 a 6 se natáčely na Tanner Street 47-49 v Londýně. Stůl na střeše je na střeše budovy vzadu a je z něj výhled na železniční trať. Série 7 se natáčela na adrese Trinity Buoy Lighthouse, Trinity Buoy Wharf, Docklands, Londýn. Série 8 se natáčela v Sunny Bank Mills, Farsley, Leeds.
  • Moderátoři, porotci a soutěžící mají vždy po oba dny stejné oblečení.
  • Přímo na kameru se obracejí pouze moderátoři, a to ještě jen v úvodu před zahájením samotného pořadu. Během pořadu moderátoři hovoří pouze s porotci a soutěžícími.
  • Od roku 2022 se od prvního dílu používají stejné úvodní titulky. U vánočních a novoročních speciálů byly k úvodní hudbě přidány vánoční zvuky.
  • Přestože je každý soutěžící během šití natáčen, kamery a štáb uvidíte pouze jednou. Jedná se o 29 minut a 27 vteřin ve 2. díle 8. série, kdy jsou v místnosti vidět dva kameramani.
  • Pořad se v roce 2017 nevrátil, což vyvolalo řadu spekulací, že se na něj podepsaly neshody mezi produkční společností Love Productions a British Broadcasting Corporation, které následovaly po přesunu pořadu The Great British Bake Off na Channel 4. Dne 20. dubna 2018 však BBC oznámila, že objednala pátou řadu The Great British Sewing Bee, která se však vrátí až v roce 2019, a že Claudii Winklemanovou nahradí v roli moderátorky komik Joe Lycett.