Syn temnoty

59%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
tomlery
tomlery
2 141 bodů
3
Co mají Syn temnoty a Clark Kent společného? Oba jsou z jiné planety, oba přistáli na zemi v kosmické lodi, kterou rodiče ukryli ve stodole, oba byli vychováváni rodiči, kteří nemohli mít vlastní dítě, oba byli vedeni ke konání dobra, oba umí létat, oba umí běhat rychleji než blesk, oba mají žhavé laserové oči. Co je naopak rozdílného? Superman lidstvu pomáhal, tento Syn temnoty vyvraždil nejdříve všech,n své kamarády a nakonec i své milující rodiče. Bomba...
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
2
Jak začít. Film se prezentuje jako superhrdinský horor což zní stejně absurdně jako přátelství mezi ženou a mužem. Jeden manželský pár z Vidlákova po několika marných koitusech vzdá snahu o dítě, když tu náhle jedné noci v lese najdou vesmírnou loď a v ní batole, které adoptují. Samozřejmě to dítě není jako každé jiné, je z něj v podstatě 500IQ kluk, který když se naštve, tak ho ovládnou jeho superschopnosti, díky kterým zabíjí. A jelikož se dostane do přítomnosti šikanujících dětí, tak nervy pracují samy. Je to klišé fest. Creepy dítě co maluje obrázky, které by v dnešní době kdejaký pseudo-umělec hodil na IG, blikající světla, hodný policista, který dostane bídu a LIDL jumpscare scény. Horory jsou vážně dead.
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
8
Superman ze světa, kde je brutálním vrahem, co se s ničím moc ne*ere, ačkoliv je mu teprve dvanáct let. Rozhodně jsem nadšený, bavil jsem a prostě to naplnilo to, co jsem od toho očekával. Vraždy, kterých tu sice tolik nebylo, byly hodně dobře zvládnuté a kreativní. Chvíli jsem měl obavy, že se to zvrhne v nějakou démonickou slátaninu pro vysvětlení, proč je Brandon takový. Ale ne – je zlej, protože může. Nic více, nic méně. Spíš, ale než horor to byl Thriller. Konec včetně titulkové scény taky hodně překvapil. Rozhodně jsem pro pokračování.
Morra
235 bodů
4
Syn temnoty mohl být slušnou kultovkou, ale bohužel se mu nepodařilo z tak výborného námětu vytřískat více. Celé to zůstalo tak na půl cesty. Hodně chybělo jak do napětí, tak do pořádného hororu. Scéna s okem a sklem byla vynikající, ale to je na celý film prostě málo. Možná bylo očekávání až příliš velké.