Mladý gangster

63%
Mladý gangster

Příběh teenagera Richarda Wershea Jr., který se stal tajným informátorem FBI v osmdesátých letech a později byl zatčen za obchod s drogami a usvědčen na doživotí.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
4.5
O životě Richarda Wershea JR. jsem něco načetl a tak jsem byl zvědavý jak se tvůrci s jeho životem poperou. Látka je to totiž opravdu slibná. Bohužel nejsem s výsledkem úplně spokojený. Film je docela roztahaný a místy docela nudí. Tahounem filmu se stal dle očekávání McConaughey,který v každé scéně snímek pozdvihne. Bohužel zde není tak často a bez něj to prostě drhne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
Původní název snímku ´Bílý chlapec Rick´, byl v Česku přejmenován na ´Mladý gangster´. Liberální změna? No nic. Příběh je jakoby podle hesla: Za dobrotu na žebrotu. Stát se informátorem FBI ve čtrnácti letech může být pro takového kluka jisté dobrodružství, ale v takové činnosti se ukrývá více nebezpečí, než by kdo doufal. Obzvlášť na své straně, když je systém prohnilý do morku kostí. Příběh se nezabývá jen osudem chlapce ve světě zločinu, ale i co se týče vzájemného vztahu jeho a otce. V rámci vyprávění se to však dosti pere a je těžko rozpoznatelné, která dějová linka je vlastně ta hlavní. Příběh tradičně na základě skutečné události a zřejmě má vyvolat jisté otázky, ale na to chybí řádný důraz na problém a patřičné emoce. Snímek prostě nefunguje jak by měl. Chtělo by to více dramatičnosti. Jen tak mimochodem, ´Bílý chlapec Rick´ byla přezdívka od černošských přátel, takže originální název snímku je zcela opodstatněný. Český název už vytváří soud.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Je fakt, že tyhle mafiánské fresky už pomalu nemají co nového ukázat. Prostě vzestup a pád jednoho mladíka v Donnie Brasco stylu.

Dodatečné informace

Původní název:
White Boy Rick (více)
  • USA Mladý gangster
  • USA White Boy Rick
Premiéra v ČR:
3. 4. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
29 mil. USD
Tržby:
26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mladý gangster je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch