The Captain

77%

Zajímavosti 5

  • Po popravě, kdy se mrtvá těla zasypávají vápnem, je důstojník velmi neopatrný a ve vzduchu se vznáší celé mračno prachu. Vápno je velmi nebezpečná žíravina, která prudce reaguje s vodou a pokud se dostane do oka, může člověka okamžitě oslepit. Popravčí četa si toho musí být vědoma, přesto nikdo neustoupí.
  • Někteří němečtí vojáci mají na přilbě namalovanou lebku. Tento specifický typ obtisku lebky používala jednotka finské armády (1. prapor pěšího pluku 46) v pokračovací válce 1941-1944. Známá kolorovaná fotografie tří finských vojáků v zákopu s tímto druhem obtisku na přilbě bývá často nesprávně spojována s Němci nebo SS.
  • Ve filmu je pouze jedna barevná scéna.
  • Na původní uniformě má Herold odznak výsadkáře Luftwaffe a odznak Luftwaffe za pozemní útok.Pozdější kapitánská uniforma má na levé paži Narvický štít a manžetový titul Kreta (Kréta), na levé kapse Železný kříž 1. třídy, odznak výsadkáře Luftwaffe, odznak za zranění a armádní odznak generála za útok. Stužka Železného kříže 2. třídy se nosí také vpravo od levé kapsy. štít Narvik a manžetový titul Kreta naznačují, že nositel sloužil v těchto dvou významných kampaních v Norsku 1941, respektive na Krétě 1941.
  • Píseň, kterou Němci zpívají před popravou flakem, se jmenuje Westerwaldlied a byla to oblíbená německá lidová píseň.