Řbitov zviřátek

58%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
tedoun
tedoun
923 bodů
6.5
Oproti starší filmové adaptace se toho moc nezměnilo, doslova pěkný horror. Ve staré filmové verzi se oživoval mladší syn kdežto v nové verzi zažila zmrtvýchvstání starší dcera (no a co, každý režisér má přece svůj názor ne).. Kdybych neviděl starou verzi za mlada tak asi dám víc bodu, ale takhle je to na 65 snad pan režisér se nezlobí.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
1
Nevím, nakolik to bylo dáno dětským věkem, ale předchozí adaptace z roku 1989 (r. Mary Lambert), na mě působila daleko děsivěji, daleko přesvědčivěji. Z nespočtu převedení knih S. Kinga na plátno je tohle spíše mizérie. Nechci "Řbitov zvířátek" absolutně srovnávat s virtuózním, precizním uchopením a vizionářstvím Stanleyho Kubricka, protože zhruba tady bych musel skončit a uzavřít svůj skromný příspěvek s tím, že se na film dívat vůbec nemáte, protože budete neskutečně zklamáni! Je to opravdu milión světelných let mezi Osvícením a tímto dílem. Věřím, že Kevin Kolsch a Dennis Widmyer na nic podobného (díky své sebereflexi?) neaspirovali, ale ani to je moc neomlouvá či minimálně nevysvětluje, proč vlastně vznikl tento snímek. (Asi si stejně dokážu odpovědět sám, žánrový boom predikoval kasovní úspěch, takže zase pro peníze, protože každé zboží má svého kupce). Předem úplně pomíjím, že se tvůrci rozhodli jít cestou výraznějších úprav a zásahů do scénáře. Jde spíš o to, že celá ta tísnivá, svíravá atmosféra je prostě pryč. Ani v jedné z nejstrašidelnějších scén, kdy postavy prochází na samotný hřbitov a jsou pronásledováni nespočtem démonů, přeludů a halucinací, se nedostavuje nic, co by vás mohlo zneklidnit. Celá scéna tak vyznívá naprázdno. Stejně tak jako v případě rodinné tragédie takřka antických rozměrů, nic, co by vám pomohlo pochopit nezměrné utrpení a bolest nad takovou ztrátou. První návrat ze hřbitova, první zmrtvýchvstání - nic, možná jen trapno. A pozor, tak mocný potenciál, jaký má "špinavé tajemství uvnitř zahnívajícího pokoje", sestra Zelda, vychází taky nazmar. A tak bysme mohli pokračovat do nekonečna. Za mě promarněná šance.
mil0
mil0
439 bodů
5
Film “Řbitov zvířátek” je remake stejnojmenného hororu z roku 1989, který byl natočen podle románu Stephena Kinga. Příběh sleduje rodinu Creedových, která se přestěhuje do venkovského domu v Maine, kde objeví tajemný hřbitov pro zvířata a starou indiánskou pohřebiště v lese. Když jejich kočka Church umře, otec Louis se nechá přesvědčit svým sousedem Judem, aby ji pohřbil na pohřebišti, kde se zvířata vrací k životu. Ale Church se vrátí jako agresivní a zkažený tvor, který ohrožuje rodinu. A to je jen začátek noční můry, která čeká Creedovy. Film se snaží být věrný knize a přinést některé nové prvky do příběhu, jako je změna osudu jednoho z dětí Creedových a větší role manželky Rachel a její traumatizované sestry Zeldy. Bohužel se film nedokáže vyrovnat originálu ani knize v atmosféře, napětí a emocionálním dopadu. Film působí spíše jako sbírka hororových klišé a levných lekaček než jako důkladně propracovaná studie o smrti, vině a posedlosti. Herci jsou sice schopní, ale jejich postavy jsou povrchní a nezajímavé. Režisérské řemeslo je slušné, ale nevybočuje z průměru. Film má několik dobrých momentů a scén, ale celkově je to spíše zklamání než strašidelný zážitek. Film není úplně špatný, ale ani moc dobrý. Je to průměrný horor, který nepřináší nic nového ani originálního do žánru. Pokud jste fanouškem Kinga nebo originálního filmu, možná budete chtít vidět tento remake, ale nečekejte žádné překvapení ani vzrušení. Pokud hledáte opravdu kvalitní horor, raději si přečtěte knihu nebo se podívejte na jiný film.
  • Herci jsou schopní a snaží se podat věrohodné výkony.
  • Film se drží základního příběhu knihy a respektuje její téma a motivy.
  • Film má několik scén, které jsou napínavé a děsivé, jako je například scéna s náklaďákem nebo scéna s Zeldou.
  • Film je plný hororových klišé a lekaček, které působí lacině a předvídatelně.
  • Film nedokáže vyvolat silnou atmosféru ani emocionální zapojení diváka.
  • Postavy jsou povrchní a nezajímavé, jejich motivace a rozhodnutí jsou často nesmyslné nebo nevysvětlené.
  • Film se odchyluje od knihy a originálního filmu v některých důležitých bodech, které snižují jeho kvalitu a smysl.
  • Film je průměrný a zapomenutelný, nepřináší nic nového ani originálního do žánru.
mil78
384 bodů
7
Velmi slušná adaptace, nemá nějaký specifický styl nebo atmosféru, ale napětí požehnaně. Dobré jsou výkony a také zvrat v polovině filmu. Neznalost předlohy je v tomto případě výhodou.
Ghost Dog
317 bodů
6.5
Mým nejoblíbenějším autorem knih je Stephen King a filmů a seriálů podle jeho knižních předloh či přímo jeho scénářů se pořád objevuje jako hub po dešti, ale bohužel často se to ne úplně povede. U tohoto filmu jsem byl ale spíše spokojen, ačkoliv jsou zde změny v příběhu oproti knize. Samozřejmě nechybí neduh moderních hororů v podobě předvídatelných lekaček, na škodu je i určitá zkratkovist, ale celkové pojetí filmu oproti první filmové verzi z roku 1989, kde se jedná o slasher, mně ve výsledku dost bavilo.
BaBuKirchner
250 bodů
7
Originální snímek jsem sice neviděla, ale knihu jsem četla a mám jí velice ráda. Velmi jsem se obávala změn, které snímek oproti knize přinesl. Po shlédnutí uznávám, že mé obavy byly zcela zbytečné. Snímek díky nim dostal zcela novou tvář a dokázal fungovat i když si šel vlastní cestou.
lukas-gajdos
168 bodů
5
King je jako vzdy, ten nejlepsi spisovatel nevsednich hororu, kazdopadne tenhle film neni uplne presny podle knihy, zde se role tro hu obraci. Pokud milujete typicke jump scares momenty, jednoduche dialogy a hloupe chovani postav, tak je presne tenhle typ hororu pro vas. U zbytku filmu jen usnete. Musim pochvalit prijemnou kameru a desiveho kocoura.
richard-bergman
79 bodů
6.5
Na tento film jsem měl poměrně pozitivní očekávání a nemohu říci, že bylo mé očekávání naplněno. Ačkoliv byl nápad na film velice dobrý, tak mi přijde, že by se s tématem dalo mnohem více vyhrát. Řekl bych, že častého sledovatele hororů film nezvedne ze židle, ale pokud jste lekací typ, tak jak už to tak bývá skoro u každého hororu máte se na co těšit. Abych jen film nekritizoval, tak bych rád pochválil herecký výkon hlavní hrdinky a také to, že konec hororu překvapil téměř každého kdo byl u filmu přítomen.
LUCKYYY
21 bodů
6.5
Relativně dobře zpracovaný King - zajímavé pojetí filmu, ovšem na knihu to nemá. Spousta věci je jinak, něco úplně neladilo dohromady, ale špatné to rozhodně nebylo. Za mě možná o chlup lépe natočené než To. Uvidíme jak se vyvede druhá část. Podle toho Hypu všude kolem doufám že to bude lepší než první část.