Do noci

48%
Do noci
Plakát traileru

Norman v dětství přežil požár, který jej připravil o všechny blízké. S následky traumatu bojuje i v dospělosti a jen těžko začíná nový život s přítelkyní a malým synem. Svíravá atmosféra, lehké náznaky i spektakulární obrazy útočící na podvědomí jsou hlavními atributy syrově intimní studie raněného jedince, v jejíž hlavní roli exceluje podmanivý Caleb Landry Jones. (MFF Karlovy Vary)




Riverdon
Riverdon
7 397 bodů
3.5
Film pocitově nepříjemný jak břitva. Nenormální lidé ve filmu, kde byla výborná alespoň kamera a magicky nezkrotný Caleb Landry Jones.
mojmir.sedlacek
6 049 bodů
6
Málokomu se to bude líbit, je to opravdu síla. Ve sledu nevysvětlených, často bizarních a nechutných obrazů trápí Brunner Caleba Landryho Jonese až na hranici jeho možností. Není to příjemné ani jednoduché pokoukání, ale zároveň tu vidíme poměrně realistický obraz posttraumatické stresové poruchy. Nevyrovnanost, úzkosti, absence smyslu života, neschopnost fungovat, to všechno k téhle diagnóze patří a hlavní "hrdina" to zobrazuje velmi dobře. Příběh zřejmě vyžadoval i absurdní postavy kolem něj, aby se vůbec něco dělo, takže se budeme divit jeho neuvěřitelně trpělivé partnerce i podivným kamarádům; ale právě ve vztazích k druhým lidem se Normanovo trauma a celoživotní postižení ukazuje nejvýrazněji a nejtragičtěji. Těžký, nepřátelský film, který mě ale svou syrovostí a snahou jít až na dřeň přece jen trochu okouzlil.

Dodatečné informace

Původní název:
To the Night (více)
  • USA Do noci
  • USA To the Night
  • USA We Are Sisyphos
  • USA В ту ночь
Země původu:
USA, Rakousko
Ocenění:
Žádná ocenění