Dukla 61

81%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Film svou kvalitou velmi kolísá. Některé herecké výkony jsou perfektní, některé se potápí pod hlubokým průměrem. Některé proměny charakterů jsou naprosto precizní a uvěřitelné, některé dramatické oblouky jsou naopak silné WTF?!. Některé příběhové sekvence jsou špičkové a velmi silné, některé jsou pak hluché a nic nevypovídající. Naštěstí těch dobrých věcí je o něco více. Může už za to především přesah, který nový Ondříček divákům dává. Hlavně že práce stále žije.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
7.5
Zvláštně na mě působí výkon Marty Issové, v této roli se mi nelíbí. Jinak film dobrý, prostředí zvolené vhodně a je zajímavé nechat se vtáhnout do stylu života v době začínajícího komunismu, kdy se budoval socialismus. Dřina, kterou tato práce představuje, dnes téměř neznámá.
petr-hnyk
1 542 bodů
10
Bezkonkurečně nejlepší český film roku, jehož největší smůlou je, že se jedná o televizní film. Právě trochu televizní kamera je trochu na škodu, ale stejně dokáže film vyniknout i na velkém plátně. Na filmovém festivalu ve Varech byly oba díly promítány najednou, což přidává příběhu na síle.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Hodně silný film, jehož závěr je koncentrovaná depresivní emoce. Všichni herci zde podávají skvělý výkon a David Ondříček je momentálně asi náš nejlepší režisér.
Judinka
Judinka
627 bodů
8.5
Skvělý počin České televize, skvělé výkony a ještě skvělý hantec. Opravdu klobouk dolů - režisér i herci a jejich přenos daných postav i atmosféry je někdy až mrazivý. Celý snímek je tak úctyhodnou poctou všem tragicky zahynulým horníkům. Každá tragédie má své viníky - zde však zůstane vše ukryto hluboko pod povrchem.
kozo.roh
kozo.roh
259 bodů
10
Výborný film se skvělými hereckými výkony, založený na tragické události z období totality.
  • Výborné herecké výkony
  • Martha Issová, Martin Myšička a Jiří Langmajer
  • David Ondříček
Profilová fotka
Smazaný uživatel
179 bodů
8
154 minut? Proč to nešlo přes kina jako jeden film? Český film je tam, kde je, mohlo se jim i něco vrátit. David Ondříček je šikovnej režisér, ale jako producent to mohl prosadit. Minimálně ostravský multiplexy mohly rupat ve švech.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
167 bodů
8.5
Ve stojatých vodách vodách je snadné udělat vlnu, která rozčeří téměř nic. Už Hořící keř HBO jasně ukázal, že stojí za to dělat velké a dobré věci. Jenže čím vyplnit ten zbytek? Raději ničím. Proto televize jako taková ztrácí na významu. Pustím si jen to, co mě zajímá a je nadstandardní.
VladkaDina
VladkaDina
55 bodů
10
Tak to mě vážně dostalo! Výborní herci, skvělý dialekt, zajímavě zpracovaný příběh, vrátila jsem se zpátky do mého dětství úžasně zpracované kostýmy, masky....jednoznačně to nejlepší, co jsem z české produkce za poslední dobu viděla. Ondříček za jedna!
martina-plesnik
9 bodů
9.5
Dobře udělaný film i dobře obsazené role, tak to bohužel opravdu bylo, přímý pohled na tehdejší dobu, drsné prostředí a těžká dřina havířů,kteří to odnesli za nezodpovědnost a mamon komunistických pohlavárů. Je vidět, že už tenkrát nejen dnes za všechna neštěstí může mamon a prachy :-( Po dlouhé době film, který ani chvilku nenudil.Jednoduchý a přímý pohled na tehdejší dobu.