Tully

67%

Zajímavosti 6

  • Když se Marlo zeptá Tully, co bude dnes večer dělat, a Tully odpoví: "To samé, co dělám každý večer: pokusím se ovládnout svět!", parafrázuje hlášku z filmu Pinky and the Brain.
  • Datum premiéry filmu bylo posunuto o týden, aby se předešlo konkurenci Avengers: Infinity War (2018).
  • V tomto filmu se znovu sešli režisér Jason Reitman, scenáristka Diablo Cody a hlavní hvězda Charlize Theron, kteří předtím spolupracovali na filmu Young Adult (2011).
  • Charlize Theron kvůli roli přibrala 50 kilo. Nadměrně se stravovala nezdravým jídlem, zpracovanými potravinami, In-N-Out Burger a mléčnými koktejly. Theronová jedla makaróny se sýrem ve dvě hodiny ráno, aby si udržela váhu. Theronová uvedla, že její nejmladší dítě si ji vzhledem k velkému přírůstku na váze spletlo s těhotnou a že jí trvalo rok a půl, než se jí podařilo zhubnout.
  • Na začátku filmu se starší žena dívá s nelibostí na hlavní hrdinku, která si objednává kávu bez kofeinu (poté, co jí řekla, že kofein škodí plodu). Ve skutečnosti je kofein špatný především proto, že zvyšuje krevní tlak, aniž by plodu poskytoval nějaké živiny. To však není případ kávy bez kofeinu. Změna krevního tlaku spojená s kávou bez kofeinu není statisticky významná a nevystavuje dítě žádnému riziku poškození. Teoreticky, pokud by těhotná matka vypila desítky šálků kávy bez kofeinu, *mohlo by to* zvýšit její krevní tlak, ale je to velmi nepravděpodobné (nemluvě o tom, že je velmi obtížné takové úrovně konzumace skutečně dosáhnout). Většina odborníků se shoduje na tom, že kofein je v těhotenství bezpečný, pokud se omezí na 200 mg nebo méně denně.
  • Když Marlo leží na nemocničním lůžku, řekne Drewovi, že ho také miluje, a je vidět bílá gáza, kterou jí natírají rty.