Nadace

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
4
Epické, ale sterilní. Pro neznalé knih velmi matoucí a pro ty, kdo Asimova četli, vlastně také.
naineko
naineko
1 502 bodů
9
Po první sérii opatrné a rozporuplné nadšení. Konečně něco pořádně na hraně hard sci-fi. Nějaká škobrtnutí by se našla, ale třeba ve srovnání se See je vidět určitý posun. Dění na Terminu (obzvláště od páté epizody) je evidentní snaha poklesnout na úroveň Mandaloriana. Snaží se sice vehementně, odrbávají, co můžou, ale pořád je to o několik koňských délek jinde.
Některé dialogy jsou fakt praštěné. Některé scény odfláknuté. Jako celek to má určitou chemii. Koncovka pěkně docvakla a ne vše bylo předvídatelné. Uvidime jak dál.
Trailer lákal na něco víc epického, spíš je to ale komornina o dvou a půl chodech.

Asimovu tvrobu mám rád, jakkoliv knižní Nadaci znám jen okrajově, takže nemůžu ubolévat nad převodem z textu na obrázky.. nicméně otrocké kopie nemají moc čím oslovit (viz. nová Duna), resp. to musí umět (viz. Snyderovi Watchmen) a čas holt běží kupředu a některé věci za předělání stojí. A taky třeba Watchmen seriál nebo The Boys jsou naprostými skvosty a předlohy (obzvláště u The Boys) krásně obohatily.

Druhá série pokračuje v již nastoleném. Zvraty jsou hodně výživné. V koncovce (poslední dva díly) zas trochu zakopávali (obzvláště na Terminu), nicméně zbytek to hravě strká do kapsy.
Makynka1
Makynka1
52 bodů
10
Hodně povedený seriál.
Vašek.S
Vašek.S
40 bodů
9
Příspěvek obsahuje spoiler!