Fotograf

64%
Fotograf
Plakát traileru

Masový vrah rozsévá smrt a peklo, které v jeho srdci rozpoutali jiní. Titul Fotograf je přezdívka psychopatického sériového vraha, který terorizuje obyvatele hlavního města Ruska. Pokaždé když opustí oběť, napodobuje postupy kriminalistů a fotografií označí místo činu. Policie je proti neznámému bezmocná, nemá žádné konkrétní důkazy ani svědky. Vypadá to, že psychopatického pachatele nikdo neviděl, nikdo se s ním nesetkal. Vyšetřovatelé zjistí, že případy mají mít vztah s temnými událostmi sedmdesátých let minulého století, kdy v Legnici byla umístěna posádka sovětské armády… (Česká televize)




Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Zajímavý film, ale nedá se říct, že bych ho dokonale pochopila. Líbila se mi představitelka Nataši Taťjana Arntgolts, i Andrej Kostaš v roli Kolji Sokolova. Připomínal mi silně také Kolju z našeho českého stejnojmenného filmu, kterého hrál "čistě náhodou" Andrej Chalimov. Také kvituji s povděkem, že mnozí diváci píší o zmatenosti tohoto snímku. Připadala bych si jako naprostý blbec, že jsem to nepochopila. Trochu mi to připomínalo severské detektivky, ale tam nikdy tak netápu, co se vyřešení týče. Možná jsem se měla spíš vyspat!
Pas
Pas
6 225 bodů
3.5
Naši severní sousedé se rozhodli natočit vcelku netradičně pojatý snímek který je žánrovým propletencem .Samotné pojetí není zcela marné , jenže značně kulhá po logické stránce která je značně upozaděna na úkor polsko-ruských vztahů.Film se skládá ze dvou dějových rovin , ze současnosti a retrospektivních obrazů ze 70. let minulého století.A to je první problém, kdy snímek v rovině současnosti podléhá myšlení let dávno minulých .Dalším rušivým elementem jsou zbytečně dramaticky vykreslené postavy vyšetřovatelů, které spíš svádí svůj vnitřní boj , než hledáním skutečných vodítek za pachatelem.Samostatnou kapitolou jsou potom lapsy technické, kdy lze opravdu jen stěží věřit tomu, že ruská FSB jezdí v luxusních SUV značky BMW. Rovina pátrání je potom značně unylá a nevěrohodná, kdy malý chlapec který si sotva zaváže tkaničky u bot se stane geniálním monstrem a nepolapitelným fantomem, fotografem, který hravě přelstí policejní specialisty ze dvou zemí...Pro milovníky psycho-krimi , kteří se pořád v něčem štourají, takříkajíc uvnitř sebe sama to je určitě kvalitní dílko.Moji maličkost to neoslovilo , čekal jsem víc.

Dodatečné informace

Původní název:
Fotograf (více)
  • Polsko Fotograf
  • Polsko The Photographer
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění