Co dokáže lež

?
Plakát traileru

Kdo stojí za nepravdivými informacemi v médiích a především na konspiračních webech? Dokumentární film o informační válce a vlivu dezinformací v České republice.
Koprodukční dokument České televize a ARTE analyzuje podobu informační války a vliv dezinformací v České republice. Snaží se zjistit, kdo stojí za nepravdivými zprávami, které se šíří především na sociálních sítích a na takzvaných konspiračních webech. Autoři také hledali odpověď na otázku, do jaké míry jsou šířené zprávy, příběhy a emoce součástí ruské propagandy a jakou roli v tom hrají čeští občané, kteří jsou z nejrůznějších důvodů nespokojení s vývojem v zemi po roce 1989. V dokumentu účinkují respektované osobnosti z České republiky i zahraničí, které se tématu dlouhodobě věnují. Režisér Tomáš Kudrna se svým týmem natáčel v České republice, Velké Británii, Holandsku a Rusku. (Česká televize)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Trochu předem prohraná bitva, protože kdo nechce slyšet, neslyší. Ale určitě pozitivní gesto České televize takový dokument dát do kupy, navíc coby mezinárodní koprodukci. Někomu bude asi vadit rámování okupací, ale ok, musí to bejt trochu atraktivní.

Dodatečné informace

Původní název:
Co dokáže lež (více)
  • Česká republika Co dokáže lež
  • Česká republika The Power of Lies
Země původu:
Česká republika, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění