Dark

89%
Dark

Rodinná sága s prvky nadpřirozena zasazená do německého města Winde. Dark je často charakterizovaný jako německá odpověď na americký hit Stranger Things, nicméně v mnohem ponuřejších tónech. V místních lesích se ztratí dva chlapci, a i když se rozjede pátrání, jediným výsledkem jsou odhalená tajemství spojená s městečkem i jeho obyvateli. A tušení, že v lesích se skrývá temná nadpřirozená síla. (Jan Stehlík, Kinobox.cz)





Recenze: Dark

Kinobox.cz
80%

Dark rozhodně patří mezi nejatmosféričtější a nejvíce vtahující seriály, jaké jsem za poslední roky viděl. Jeho ambice jsou obrovské, stejně jako jeho nároky na diváckou pozornost a trpělivost. Takhle složitý (přestože vypravěčsky velmi vstřícný) seriál o cestování časem tu pravděpodobně ještě nebyl (a nejspíš dlouho zase nebude). Například filmová trilogie Návrat do budoucnosti je se svým skromným počtem postav, dějovými zvraty a časovými paradoxy ve srovnání s ním naprosto banální a prostoduchou pohádkou pro nejmenší (ne, to opravdu nemá být urážka skvělé Zemeckisovy sci-fi série!).


hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dark mě přikoval na víc jak měsíc večer co večer k telce, hlavně teda zásluhou s1, která patří k tomu nejlepšímu, co jsem v seriálové tvorbě viděl. Další série zápletku spíš komplikovaly, naštěstí se z toho tvůrcům povedlo vybruslit docela se ctí - akorát teda, že po všech těch kolotočích mě už ten dojemný konec nechal docela chladným. 8/10
Toren
Toren
5 165 bodů
10
10/10. Geniální záležitost. Všechny chyby odpuštěny... neboť takhle bravůrně navrženou šachovou partii jsem dlouho neviděl. Ten moment závěrečné katarze je k nezaplacení. Více: https://www.youtube.com/watch?v=80sxXUawe0o
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
8.5
Opravdu krásný krimi seriál, ve kterém se prolínají 3 časové osy a ku podivu se v tom člověk i vyzná. V seriálu je krásně vidět, že i když jste se dostali do minulosti, tak s tím nic neuděláte. Všechno se vyřeší, tak, že výsledek ve vaší době bude stejný. Kdo má rád roztáhlé krimi příběhy, tak určitě doporučuji se kouknout. Dále seriál je původně v němčině a ta němčina tam je krásná, a myslím, že je opravdu škoda na to koukat v angličtině nebo jiném dabingu.

Dodatečné informace

Původní název:
Dark (více)
  • Německo Dark
Premiéra v ČR:
1. 12. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch