Friend Request

57%
Friend Request

Populární dívka přijme žádost o přátelství od neznámé osoby. Brzy si uvědomí, že spustila nebezpečnou hru, kdy její "nový přítel" hodlá zabít každého, na kom jí záleží.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Horory s touto tématikou nemám rád,takže se v tom trochu odráží i mé hodnocení. Přišlo mi to celé až příliš praštěné a rádoby cool. Chybělo mi napětí,nebo pořádně mrazivá atmosféra. Musím vzít v potaz,že snímek nevznikl v USA,ale v Německu,proto dávám aspoň těch 40%.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Další Verhoeven? No, Simon má sice dokonce dědečka jménem Paul, ale ve skutečnosti s nejznámějším nositelem tohoto příjmení není nijak spřízněn.. Unfriend svým názvem dost připomíná jeden žánrový horor se zase jiným podobným názvem - Unfriended, ale posouvá jeho koncept ze sítí více do reálného života, akorát si v něm zase (aby těch kontrastů nebylo málo) více pomáhá abstraktnem a duchařinou.. V hlavní roli hodně fajn Alycia. která konečně taky zkouší něco jiného než "Fear", jen jestli nebylo už tenkrát pozdě.. Smutný příběh, kdy oblíbená holčička postuje nehezké věcičky a stává se neoblíbenou, až zůstane úplně bez followers (pro jistou generaci asi nejhorší věc na zemi).. Námět je vlastně okey, přece jen pro něco takového jsem sem šel, navíc ho občas pozvednou celkem působivé jumpscary, ale zase nečekejte zázraky.. Celkem mě to chytlo a vyplivlo až na konci, které tehdy mohlo vykopnout dveře do sequelu.. Solidní žánrovka, která sice jede jen jedním směrem, možná že skoro bez přesahu, ale jinak je to zábavné a relativně napínavé.. Ale na na čistě americké Unfriended, kterým se ale snímek tolik neinspiruje, to nemá.. 70%
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
6
Do filmu jsem šel bez nějakého očekávání – prostě jsem hledal nějakou blbinu co si pustit před spaním. Původně jsem myslel, že jde o ten film, kde probíhá ta vyvražďovačka přes Skype – jenže to je zase Unfriended. Výsledek byl, ale mnohem lepší. Film dokázal udržet, ale napětí by se dalo vyhodnotit jako čekání na to, kdy přijde další jumpscare. Je to takový lehce nadprůměrný moderní cyber horor s mystickou tématikou a podle mne to poměrně fungovalo. Obzvláště, že film ani nepůsobí, že by měl být z německé produkce. Dávám tak 60-65%.

Dodatečné informace

Původní název:
Unfriend (více)
  • Německo Friend Request
  • Německo Unfriend
Země původu:
Německo
Rozpočet:
9,9 mil. USD
Tržby:
10,98 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch