Velvet Buzzsaw

52%
Velvet Buzzsaw

Poté, co je objevena skupina obrazů neznámého zemřelého autora, rozhodne se na nich několik lidí vydělat. Netuší, že díla ovládají temné síly a každý, kdo je má ve své blízkosti, je v nebezpečí. Při nejlepším zůstane jen u halucinací, při nejhorším to skončí smrtí.



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Od rejžu Slídila jsem čekal trochu víc,ale i tak jsem spokojený. Velvet Buzzsaw nejlépe funguje v rovině sondy do snobského světa umění kde se nedá ničemu a hlavně nikomu věřit. Příběhově rozhodně zajímavé,ale stále se nemohu zbavit dojmu,že to celé mohlo dopadnout mnohem lépe. S hodnocením se budu držet i tak trochu při zemi,protože mi všechny ty hvězdné jména na plátně přišly trestně nevyužité.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ne že bych se několikrát upřímně nezasmál (ve chvílích, které vtipné být měly) a byl jsem dopředu připravený na to, že je pointa celého filmu dost banální (což má být samozřejmě chytrá subverze jako úplně všechno poslední dobou), takže mě to nepřekvapilo a nevadilo mi to - ale většinu času jsem se stejně jen nudil a nudil a nudil.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Jak někdo může natočit skvost jako Nightcrawler a pak přijít s takovouhle povrchní vyčpělou snobárnou? Téma je poměrně solidní, ale nebyla do toho zakomponována žádná hloubka, přestože si o to námět říká. Postavy jsou poměrně nesympatické, ale umím si představit, že smetánka v LA taková jest. Vystihnout jejich povrchnost se vydařilo, ale filmu to "síle" nepřidalo. Samotné vraždy nejsou napínavé a celý Velvet Buzzsaw postrádá tvář. Tohle Gilroy posral. nevím, proč když někdo má možnost natočit film, očividně v něm i něco je, ale beztak toho nevyužije a přijde s takovouto nepamětihodnou močkou. Jde však spíše o promarněný potenciál.

Dodatečné informace

Původní název:
Velvet Buzzsaw (více)
  • USA Velvet Buzzsaw
  • USA Бархатная бензопила
Premiéra v ČR:
1. 2. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
21 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch