Úniková místnost

45%
Úniková místnost
Partička přátel slaví Tylerovy (Evan Williams) narozeniny. Od přítelkyně Christen (Elisabeth Hower) dostane lístky do "únikové místnosti". Jde o hru, kde máte hodinu na to, abyste podle hádanek našli cestu ven. Co se zprvu zdá jako super zábava, se však brzy přemění na nevysvětlitelné peklo. Postupem času každý zjišťuje, že to s nevinnou hrou nemá co do činění! Ale existuje vůbec cesta ven?!



xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
2
Kdyby pod tím byl podepsaný Drew Goddard, bylo by mi jasný, že ta malátnost a topornost řemesla je záměr, stejně jako umělé vedení herců a infantilní neschopnost veškerých postav, které se nepřestávají divit a nechápat, co se okolo nich děje, jako by z minuty na minutu ztrácely paměť a nikdy se nepohybovaly ve skutečném světě (aby měly jednou za deset minut záchvaty geniality v odhadnutí řešení hádanek bez jakkoliv přesvědčivého vyvozování). Takhle ale tápu, jestli to má být parodie na Saw, nebo jen jeho hodně špatná variace. Ale protože z obou možností nic moc nevyplývá (i kdyby to záměr byl, tak krom poukázání na nesmyslnost tu není nic dalšího), tak nemám moc motivaci to řešit.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
4.5
Na tento film jsem narazila tak nějak omylem. Když už jsem sehnala Escape room 2019 a chtěla jsem ho shlédnout - tak jsem sehnala tuto, starší, verzi. Ale samozřejmě jsem to dokoukala až do konce. Za mě je film o ničem. Dobrá, určitou pointu to má, ale jinak nic "spešl". Jak jsme se se spolusledující shodly, je to film, který vám spíš zkazí náladu a rozhodí citlivé povahy, než abyste z něj (jako milovníci hororů) měli dobrý pocit a radovali se, že to byl luxusní film. Tento pocit jsem zažila například u The Conjuring (který mimochodem doporučuji). Takže, propracování ok, ale smysl utekl

Dodatečné informace

Původní název:
Escape Room (více)
  • USA Úniková místnost
  • USA Escape Room
  • USA 60 minutos para morir
  • USA Escape
  • USA Escape Room - Das Spiel geht weiter
  • USA Szabadulószoba
Premiéra v ČR:
10. 4. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Tržby:
1,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Úniková místnost je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch