Trestanec

73%
Trestanec

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel.(Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jediným slovem - skvělé! Snímek nabízí dvě časové linie a já se nemohu rozhodnout,která je lepší. Každá měla něco do sebe a jako celek to působilo mistrovským dojmem kde jedna doplňovala druhou aniž by to nějak rušilo tempo filmu. Nikolaj je v hlavní roli výborný a i přes spoustu sviňáren co provedl jsem mu držel pěsti. Přece jen to byl v hloubi duše dobrák co jen chránil svou rodinu. Největší poklonu však musím složit samotnému režisérovi a scénáristovi v jedné osobě - Ric Roman Waugh jenž natočil výborný film,který má obrovskou sílu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Film dle mého gusta. Pořádně výživné vězeňské drama s prvky gangsterky a kriminálky. Scénář je skvělý a vše do sebe krásně zapadá. I přes časté skoky v čase film působí sourodě a je srozumitelný. Všichni herci předvedli moc pěkný výkon a je vidět, že je to bavilo. Paráda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Coster-Waldau v top formě. Přesně tohle jsou role, které potřebuje, aby se vymanil z té škatulky Jamieho Lannistera. Dva dny jsem si nechával hodnocení rozležet, nakonec jdu ale níž, protože Shot Caller trpí jedním zásadním problémem a tím je nepravděpodobnost. Ta motivace Jacoba a celý ten příběh kolem jeho uvěznění je hodně slaboučký.

Dodatečné informace

Původní název:
Shot Caller (více)
  • USA Trestanec
  • USA Shot Caller
Premiéra v ČR:
30. 9. 2021
Země původu:
USA
Čeština:
Trestanec je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch