Na konci světa

75%
Na konci světa

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stale intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Na konci světa je pro mne taková Zkrocená hora,které však chybí ta Hollywoodská pozlátka okolo. Proto snímek působí velmi syrovým a reálným dojem. Herecky zahrané na jedničku,ale příběhově mne snímek tentokrát moc neoslovil. Trochu mne překvapil závěr. U takového typu snímku jsem přece jen nečekal "Happy End".
Riverdon
Riverdon
7 393 bodů
10
Syrová a současná "Zkrocená hora" ze Skotska. Skvělý zážitek!
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
V některých momentech silné melodrama, které se ze žánrové škatulky sice vymaňuje minimálně, ale rozhodně nenudí. Pozitivní atmosféra, schopní (a obětaví) herci a především suverénní režie pak tuhle gay romanci posouvají do výrazného nadprůměru.

Dodatečné informace

Původní název:
God's Own Country (více)
  • Velká Británie Na konci světa
  • Velká Británie God's Own Country
Premiéra v ČR:
25. 1. 2018
Distributor:
AČFK
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
2,56 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na konci světa je dostupný s českými titulky

Podobné