Na konci světa

75%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Na konci světa je pro mne taková Zkrocená hora,které však chybí ta Hollywoodská pozlátka okolo. Proto snímek působí velmi syrovým a reálným dojem. Herecky zahrané na jedničku,ale příběhově mne snímek tentokrát moc neoslovil. Trochu mne překvapil závěr. U takového typu snímku jsem přece jen nečekal "Happy End".
Riverdon
Riverdon
7 393 bodů
10
Syrová a současná "Zkrocená hora" ze Skotska. Skvělý zážitek!
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
V některých momentech silné melodrama, které se ze žánrové škatulky sice vymaňuje minimálně, ale rozhodně nenudí. Pozitivní atmosféra, schopní (a obětaví) herci a především suverénní režie pak tuhle gay romanci posouvají do výrazného nadprůměru.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
V podstatě taková britská verze Zkrocené hory, akorát místo majestátního Wyomin-gu tu diváka uvítá chladný a pustý venkov. Film je to setsakramentsky pomalý, ale ti Angláni to prostě umí. Atmosféra surového venkova, kde bych si asi, jakožto rozmazlený měšťáček, konstantně kousal nehty frustrací, je zde vyobrazena citlivou, hrubou, ale zároveň velice realistickou a natolik podmanivou formu, že i přes opravdu malé množství dialogů v téměř dvouhodinové stopáži, dokáže snímek udržet divákovu pozornost. Chemie mezi dvěma hlavními aktéry je také zvládnuta slušně, klobouk dolů za těch pár opravdu odvážných scén, to teda jako fakt. I přestože film postrádá určitý pořádný emoční nakopnutí jako zmíněná Zkrocená hora, svým skromným podáním a působivým audiovizuálem si to však slušně vynahrazuje. Ovšem na Call me by your Name to furt nemá ani náhodou. (Ano, furt z toho filmu mám ještě takovou menší emocionální kocovinu. Ale už fakt jen malou!)
petr-hnyk
1 542 bodů
4
Hodně dlouho se mi nestalo, že by mi milostné scény přišly ve filmu tak nechutné a rozhodně to nebylo tím, že se šlo o sex mezi dvěma muži. Hlavní hrdina je tak nesympatický, že jsem mu přál špatný konec, i když jsem jinak lidumil. Film bohužel skončí happy-endem, čímž se u mne dostal pod 50 %.