Hastrman

68%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
7
Nevyužitá příležitost na téma zvíře v člověku. Havelka střídá solidní momenty s popisnými folklórními slavnostmi. Scénář se příliš nepovedl, kromě několika logických seků mně vadila občasná vnitřní rozpornost. Filmu dominuje vynikající Karel Dobrý, skvělá volba pro tuto roli. Simona Zmrzlá má být výjimečně nadanou dívkou s divokou nezávislou povahou, přičemž na plátně se pohybuje holka, co se snaží dostat Hastrmana za každou cenu do postele a aby udělala dojem, předstírá, že čte knihy. Nejzajímavější jsou momenty dialogy Hastrmana s farářem, jako dvou mužů, kteří jsou současně zataženi do centra pozornosti stejně jako předurčeni k osamělému životu. Tato paralela ale není nijak rozpracována, stejně jako příliš nefunguje boje člověka se zvířetem ve vnitřními životě Hastrmana.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
Docela jsem se těšil na tenhle film a byl jsem zvědav jak se s tím popere p. Havelka. Musím říct , že se žádné velké nadšení nekonalo ale ani velké zklamání . Viditelně tady chybí větší rozmach, především finanční....jinak nejvíc si cením nápadu...míň realizace
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Film je tedy dost překvapivě děsivý a Ondřej Havelka mě velmi překvapil. Příběh osamělého muže, který je napůl člověk a napůl monstrum (Kráska a zvíře?). Hledá lásku, příběh je romantický, trochu i komický a hlavně hororový. Výkon hlavního hrdiny excelentní.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
Výborný scénář, skvělé dialogy, inteligence, humor, pěkné triky, charismatičtí a kvalitní herci, jako vždy excelentní Karel Dobrý a velmi dobrá Simona Zmrzlá, přirozený film, který pohladí duši a rozradostní srdce..... Navíc krásná hudba, zpěvy, přednesy, velmi dobře vybrané interiéry a především exteriéry. Celý film je v harmonii a posouvá opět a konečně kvalitu českého filmu zase tam, kam patřila a má patřit! Mám radost, že se v roce 2018 najde mezi kvalitou pochybnými filmy posledních pár let takový umělecký a přesto koukatelný skvost. ;)
ZaS
ZaS
632 bodů
5.5
Vizuálně precizní, ale bohužel potopené castingem. Podle mě se žádný z herců do své role nehodil.
marvan
marvan
616 bodů
8.5
Charismatický herec Karel Dobrý v hlavní roli tohoto filmu jako baron, v dalších rolích stojí za zmínku zejména Simona Zmrzlá, neoukoukaná tvář českého filmu, Jiří Lábus jako baronův sluha, ale i další jako třeba Norbert Lichý. Filmový debut režiséra Ondřeje Havelky, zajímavé scenérie, i krajina i ona role barona, který v sobě skrývá ještě druhou tvář.
hrona
615 bodů
9
Veliké díky panu Havelkovi za tak překrásný film, jakým Hastrman je. Démonický Karel Dobrý, sexy Simona Zmrzlá,nádherné prostředí vsazené do aktuální doby. Musím vyzdvihnout i hudební složku, ta mě moc bavila. Jen dle mého názoru zbytečně useklý závěr. Nicméně DVD je obdařeno alternativním koncem, který toho spousty osvětlí. Škoda, že nebyl použit na přímo.
Blatouch72
Blatouch72
587 bodů
7.5
Tohle na debut není vůbec špatný film! Navíc český a Dobrý Karel.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
9
Naprosto bombastický film, který se mi líbil ve všem, jak v hereckém obsazení tak ve zpracování a přímo mne uchvátila hudba, jeden z nejkrásnějších českých filmů, které jsem za poslední dobu viděla, který bral právem ceny kritiky a ceny na festivalech, doporučuji všem ke shlédnutí
knihovna1
283 bodů
10
Film se mi moc líbil. Hlavně lokace- příroda, kamera. Hudba byla dobře vybrána. Taky rytmus filmu byl přijatelný. Děj filmu mě až tak neuchvátil. Spíš obrazy filmu. Líbily se mi obrazy českých zvyků. Karel Dobrý jako vždy výborný a mladá herečka Zmrzlá je krásná a npro nás nový talentovaný objev. Myslím, že se O. Havelka zhostil svého debutu zodpovědně a na výtečnou.