The Mist

52%
The Mist

Seriálová verze známé povídky Stephena Kinga, v níž malé město zasáhne tajemná mlha, která v sobě ukrývá smrtelné nebezpečí.





RedRose
5 159 bodů
4
Proč si sakra tvůrci mysleli, že je třeba Kingovo dílo jakkoliv upravit...?! Že se lidi ve stresových situacích (obzvlášť v americe) mění na zběsilá zvířata jsme asi věděli... Že budou vzývat náboženské a jiné apokalypsy (obzvlášť v americe) bylo celkem jasné taky... Nízký rozpočet kritizovat nebudu, to je problém mnoha seriálů a je to prostě tak, ale tady mi vadil hlavně nekvalitní scénář, který nedokázal tu potřebnou tíživou atmosféru dostatečně vybudovat a následně alespoň udržet... Jednoduše ze všech postav udělali labilní psychopaty a vrhli je do zamlženého prostředí a čekali jak to dopadne... Lidí kteří by si zachovali zdravý rozum tady bylo fakt moc málo... Další problém je casting... Tolik nesympatických až ošklivých ksichtů pohromadě se hned tak nevidí a celou dobu to prostě vadí... Nejprotivnější tři postavy jsou matka Alyssa Sutherland (tohle že je modelka? šerednější modelku jsem asi neviděl)... Ten Homo-Emo-Satanista Russell Posner mi tam taky lezl pěkně na nervy a v psychiatrickém oddělení jsem fandil tomu magorovi, který ho chtěl zlikvidovat... A ze všech nejvíc nechutných postav, byla ta kostelní stařena Frances Conroy, která se tam pasovala do nějaké polohy mesiáše přírody, nebo jak to nazvat a na nic jiného jsem nečekal, než, kdy ji někdo konečně rozmarasí hlavu minimálně kolejnicí!! Její konec mi přišel nedostatečně bolestivý... Naopak závěr seriálu mi přišel celkem solidní a až na Jayovu zbytečnou smrt to bylo vcelku logický závěr, ale mam pocit, že tvůrci chtějí pokračovat... Pokud ano, tak je celkem jisté, že to dopadne podobně jako Under the Dome, kde byla výborní pouze první sezóna a zbytek byl odpad s tím rozdílem, že tady není ani ta první série dostatečně dobrá... Filmové (nízkorozpočtové) zpracování z roku 2007 je v mnoha směrech propracovanější, s lepšími herci i režisérem a celkově lepší... Seriál hodnotím na 35% za Kingovo dílo a za to, že jsem se vydržel dívat až do konce...
Karleek
897 bodů
4
Hele, jako první se musí říct, že tenhle seriál se sice jmenuje Mlha a považuje se za adaptaci, ale v reálu je pouze nápadem povídky Mlha lehounce inspirován. Nějaké náznaky z povídky tam jsou, není to moc, ale jsou. Musím ale uznat, že seriál to rozhodně špatný není. Jen je hodně smutný, že seriál začne být fakt dobrý poslední 2, možná 2 a půl epizody. Má to konec, u kterého jde poznat, že to je na motivy povídky Stephena Kinga a bohužel, konec to má otevřený, protože Netflix asi čekal, že si to na sebe zvládne vydělat. Bohužel opak je pravdou a konec si musíme jen domyslet, protože v žádných povídkách od Pana Kinga se ho nedozvíme.

Dodatečné informace

Původní název:
The Mist (více)
  • Kanada The Mist
  • Kanada A Névoa
  • Kanada Der Nebel
  • Kanada Dimman
  • Kanada La nebbia
  • Kanada La niebla
  • Kanada Mgla
  • Kanada Mlha
  • Kanada O Nevoeiro
  • Kanada Η ομίχλη
  • Kanada Магла
  • Kanada Мгла
Premiéra v ČR:
26. 8. 2017
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch