Aladin

68%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
8
Pestrobarevná a především ohromně zábavná pohádka pro celou rodinu, která konečně využila plný potenciál, jenž myšákovo portfólio animovaných dobrodružství skýtá a je radost pohledět, že u toho je Guy Ritchie, kterému tento úspěch po debaklu s (výborným!) Králem Artušem moc přeji. Jen mě mrzí, že na Aladinovi není jeho tvůrčí ruka tak patrná… Bezesporu odvedl výbornou práci a převedl na velké plátno kultovní Disneyovku s grácií jemu vlastní, poutavým vizuálem, sympatickými herci a ohromnou dávkou zábavnosti, ale jeho starší filmy by jste zde hledali jen těžko. Paradoxně považuji za jediný problém snahu odlišit se od původního filmu, díky které se zde setkáte s mírnými nelogickými lapsy, kterými Aladin v roce 1992 ve své jednoduchosti nedisponoval. Ale co naplat, když to jako rozptýlení od každodenní rutiny funguje na 110% a po skončení závěrečných titulků máte chuť si tuto vizuálně strhující a pohodovou estrádu užít znova. 8/10 (Disney Live Action Reimaginings: Cinderella 6/10 Beauty and the Beast 4/10 The Jungle Book 6/10)
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
7.5
Rozprávky mám velmi rada a celkem som sa zabavila ale asi kdybych film neviděla tak by sa také nič nestalo. Esteticky velmi hezké, Džin skvělý, princezna nádherná a hlavní aktér velmi pěkný a chytrý a ještě ze šikovnou opičkou. Jinak dějově ma to nezaujalo
S7evin
S7evin
331 bodů
6.5
“Novodobé Disney pohádky” to maj těžký. Hodnotí je většinou lidi co vyrůstali na luxusních kreslených originálech, na které málokdo dá dopustit. Disneymu první pokusy u Popelky či Knihy celkem vyšly, pak už to šlo víceméně kvalitativně dolu a trend stále trvá. Lepší než originál rozhodně nee, ale pro dnešní generaci asi v poho. Třeba se dočkáme u Krále.
petas.sl
234 bodů
4
úplně nevím jestli bych na takovýto film vzala svoje děti. Joo, kreslený Aladin to bylo o něčem jiném, ale bohužel Disney jede a jede..Na kvalitu už pak asi úplně nemyslí. Obsazení mi nepřišlo špatně, hlavní hrdinové k sobě hezky sedí, příběh propletený písněmi..Nenadchlo..
shalmirane
223 bodů
6.5
Moderní provedení pohádky jede na současné femivlně, kdy to až na úvodní získání lampy vesměs celé oddře a zachrání princezna Jasmína a Aladin se vlastně jen veze. Užijeme si mnohých efektů a polo-muzikálového provedení.
  • role princezny v provedení Naomi Scott
Kamila88
Kamila88
216 bodů
6.5
Velmi povedené,ale pro mne je stále jedničkou animovaná verze. To však nic nemění na kvalitách tohoto filmu a hlavně Willa Smitha,který u mne po dlouhé době opět zabodoval. Nechybí napětí,humor a sympatičtí hlavní hrdinové,zkrátka klasický Disney. Podle mne se,ale až příliš jelo na jistotu.
mustafee
mustafee
169 bodů
8
Za mě super! Krásná Disneyovka, která měla vše co jsem od ní čekal. Barevná, výpravná, veselá, romantická a zábavná pohádka. Hlavní hrdinouvé dobře obsazeni a Will Smith byl prostě skvělej. Nemkolikrát mě rozesmál. V pohádce se zpívá, ale není toho moc a dá se to vydržet.
Kajinkamajinka
151 bodů
8
Já na pohádky moc nejsem, ale tato byla hezká. Klasiku moc neznám, takže pro mě to bylo nové. Hezká výprrava, krásné barvy a kostýmy, hezcí herci a hlavně legrace. Ta tomu dala jiný rozměr a Will Smith byl prostě skvělej. Koůpím si film domů pro děti.
ales-kralik
101 bodů
9
Původně jsem se na základě trailer bál, ale nebylo to vůbec špatné. Kdo by toto čekal od Guy Ritchieho. Robin Williams je jako džin nepřekonatelný, ale Will Smith je velmi dobrý a triky také (obdobně jako u Lvího krále a Knihy džunglí). Na originál to nemá, ale velmi dobrá snaha.
Alex.navratil
Alex.navratil
24 bodů
10
Mám rád starší animované filmy a alladin neni výjimkou na tenhle film sem se těšil dlouho a nejsem zklamaný a džin v podání willa smise je úžasný u filmu sem se vůbec nenudil a doufám že i lvi král bude tak pěkný film jako alladin